10 juli 2009

J&J listar

Klassiskt tyskt, blont hår och blå ögon på den ariska Holtby. Den nya Schuster?

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. Oguchi Onyewu (Standard Liege --> Milan, gratis)
Visst går han gratis, och visst kan han nog acceptera en plats på bänken, men man börjar ju undra hur Milans scoutingverksamhet fungerar? Aly Cissokho hade gjort ett par bra framträdanden i CL, och köptes för det med hjälp av dyra pengar. Den forna Newcastlefloppen Oguchi Onyewu, som lyckades vara dubbelt så usel som Titus Bramble, anländer nu efter att han rensat snyggt mot Spanien i Confed Cup. Milan fortsätter på den inslagna vägen att värva efter tidningsrubriker.

2. Lee Bowyer (West Ham --> Birmingham, gratis)
Gamle bråkmakaren och icke-fotbollsspelaren Lee fortsätter att, shockingly, få spela fotboll i Premier League. Nu efter att under vårsäsongen på lån från West Ham varit med om att flytta upp Birmingham från The Championship. The Blues var dock tillräckligt nöjda med Bowyers insats för att göra honom till en permanent lagmedlem, och prispengen var ju inte överväldigande heller. Det kan till och med visa sig att Bowyer blir en hyfsad förstärkning för Birmingham. Det vill säga om man verkligen vill vara med i bottenstriden.

3. Yuri Zhirkov (CSKA Moskva --> Chelsea, €21 miljoner)
Ryska spelare orsakar transferrubriker. Dels för att klubbarna de spelar i (vissa av dom i alla fall) är stenrika och därför har råd att trissa upp priserna, och dels för att Ryssland gjorde ett fantastiskt EM-slutspel 2008 vilket öppnade världens, och klubbarnas, ögon för kvaliteten på spelarna i den ryska ligan. Chelsea har nu lagt €21 miljoner för Yuri Zhirkov, en snabb vänsterbreddare från Europameriterade CSKA - precis när man fått Florent Malouda att börja prestera efter ett och ett halvt år av underprestation. Hur som helst är Zhirkov en intressant spelare som säkerligen kan lyckas i alla fall hälften så bra som Arshavin gjort i Premier League.

4. Sergio Asenjo (Valladolid --> Atletico Madrid, €5,5 miljoner)
Atletico har testat målvakter som Aragoneses, Sergio Sanchez, Ismael Falcon, Burgos, Abbiati, Cuéllar, Coupet och Leo Franco under 2000-talet - utan framgång. Nu får man in en spelare som både är ung och redan håller hög La Liga-klass. Det enda negativa med den här värvningen är att supertalangen David De Gea, som nobbade United ifjol, inte lär få chansen i Atletico. Å andra sidan har ungdomsverksamhet inte varit Atleticos grej på väldigt många år. Dock, inte ens Atletico kan väl förstöra en sådan här talang? (4.10 in i klippet)

5. Lewis Holtby (Aachen - Schalke 04, €3 miljoner)
Tyskarna verkar äntligen (ungefär 10 år efter alla andra länder) ha fått fram några vettiga, moderna yttrar i form av Schweinsteiger, Podolski, Marin, Özil, Baumjohann - och Lewis Holtby. Engelskättade Lewis gjorde en dundersäsong i 2. Bundesliga den gångna säsongen, med bland annat 8 mål och 9 assist, vilket gjorde att i princip samtliga Bundesligaklubbar ville ha honom. Efter långdragna förhandlingar blev han äntligen klar för Schalke för ett par dagar sedan, och han fick direkt ta emot tröja #7. Magath har redan öppnat upp en plats på vänsterkanten tillägnad Holtby. Inte illa för en 19-åring som för några år sedan släpptes gratis från Gladbach då han var "för slö och liten". När sker landslagsdebuten?

6. Cristiano Lucarelli (Parma --> Livorno, okänt)
"Vaaarfööör? Varför behövde det här läget uppstå? Lucarelli älskar Livorno, Livorno älskade Lucarelli. Och det älskade jag. Klubbkänsla, kärlek. Det finns på tok för lite av det i dagens fotboll världen över. Serie A blev plötsligt tråkigare. Hoppet om kärlek som varar för evigt fick sig en törn."
Så skrev jag för exakt två år minus tre dagar sedan, då den här listan fortfarande huserade på SvenskaFans. Då var hans placering etta. Nu är han tillbaka där han hör hemma, Lucarelli. Hemma i Livorno för att skjuta kvar dem i Serie A. Solklar sexa.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Sergio Volpi
(Bologna --> Reggina, gratis)
Sergio Volpi, troligtvis tvåtusentalets mest underskattade spelare och/eller en personlig favorit för JJ, fortsätter att trappa ned sin karriär efter några gyllene år i Sampdoria. Nu återförenas han med sin mentor Walter Novellino (vad sägs om att ha arbetat tillsammans i tre olika klubbar? (Reggina blir den fjärde)) nere vid Stretto di Messina för att försöka föra nedflyttade Reggina tillbaka till Serie A. Det hela är grande.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar