17 juli 2009

J&J listar

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. Carlos Tevez (Manchester United --> Manchester City, €29 miljoner)
Tja... Manchester United inblandad i sämsta övergången igen. Tevez, vad gör karln?! Man går inte från sin grymt (relativt sett) väl styrda klubb, som dessutom vinner allt i sin väg, för att gå till deras nyrika värsta rivaler. Det är dumt i huvudet och frågan är hur City har tänkt hantera fyra (vi väntar på Adebayor) enorma egon till två, eller kanske tre, platser? Nä, den här dealen stinker.

2. Lucio (Bayern Munchen --> Inter, €8 miljoner)
Inter fortsätter att agera direkt lustigt på transfermarknaden under Mourinhos era. Lagets skriker efter offensivlusta på mittfältet, och istället anländer en mittback som på sin höjd är marginellt bättre än de alternativ man redan har tillgång till. Cordoba, Burdisso, Materazzi, Samuel, Chivu och Rivas räckte tydligen inte för portugisen. Nu återstår det bara att de värvar en ny defensiv innermittfältare för att ordet katastrofalt ska börja nämnas i sammanhang med Inters transferpolitik.

3. Stewart Downing (M'Boro --> Aston Villa, €13 miljoner)
Aston Villa fortsätter på vägen att satsa på inhemskt och ungt i och med köpet av Downing. Downing har ett gott rykte om sig i England då han har över 20-talet landskamper för sitt land innanför bältet, men kommer till Aston Villa efter en rätt svag säsong bakom sig. Är verkligen en dyr bänknötarytter (för inte petar han väl Milner och Young?) något som ett visserligen tunnt Aston Villa behöver? Borde inte pengarna spenderats på en Barryersättare, eller en ny ytterback?

4. Mehmet Hetemaj (Panionios --> AlbinoLeffe, lån)
Inte varje vecka J&J tar med en spelare som lånas ut från ett bottenlag i den grekiska ligan, men den här veckan är en sådan vecka. Mehmet Hetemaj var en av Finlands bästa spelare i U-21 EM som gick av stapeln för en månad sedan, det är en mycket klok mittfältare som visade kvalitéer åt bägge hållen för sitt Soumi. Han är inhämtad för att ersätta Serie A-flyktade Carrobbio, och ett av världens mest underliga lag, AlbinoLeffe, får återigen tillgång till en mycket stor talang som de antagligen kommer slipa till den blankaste av diamanter. Sedan tidigare har föreningen fostrad spelare som Pippo Inzaghi, Marchetti och Gobbi - spelare som sedan blivit A-landslagsmän. Hetemaj nästa?

5. Maxwell (Inter --> Barcelona, €4.5 miljoner)
Barcelona satsar vidare mot det kompletta fotbollslaget. Det är en stor gåta hur Eric Abidal kunnat få spela fotboll på absolut högsta nivå så här länge, och till slut har Barcelona agerat och köpt in en riktig vänsterback, Sylvinho i all ära. Nu när Inter säkerligen tänker spela in Santon på vänsterbacken högg Barcelona direkt och €4.5 miljoner är en klart överkomlig summa. Nu fattas det bara en riktig målvakt, sen ser Barcelona riktigt, riktigt bra ut.

6. Barry Ferguson (Glasgow Rangers --> Birmingham, £1 miljon)
Rangers mittfältsgeneral och lagkapten det senaste decenniet har gjort sig smått omöjlig i Skottland efter att ha supit till sedan skotska landslaget gjort en mindre bra insats borta mot Holland i VM-kvalet. Nu har Birminghams skotskte manager Alex McLeish gjort klart med en av storbritanniens bästa innermittfältare, som är både full med rutin och säkerligen väldigt sugen på ett nytt kapitel i karriären. Rutin och entusiasm i samma paket. Very well done, Birmingham!

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Sergiu Radu (Wolfsburg --> Cottbus, gratis)
Cirkeln sluts. Den gamle rumänska anfallaren Radu har bara lyckats i en klubb utomlands - nämligen Cottbus som han lirade för 05-07. Sedan har han floppat i såväl Le Mans som Wolfsburg, Stuttgart och Köln. I Cottbus är han dock en firad stjärna och lita på att han kommer stå högt i skytteligatabellerna för 2. Bundesliga när säsongen ska summeras.

Emiliano Bonazzoli (Sampdoria --> Reggina, okänt(troligtvis väldigt billigt))
Walter Mazzari fortsätter att plocka in spelare som får JJs tårkanaler att fyllas upp. Efter Volpi har han nu fått en riktig gammal Reggina-hjälte i form av Emiliano Bonazzoli att skriva på för sund-klubben i jakt på direktuppflyttning. Som kuriosa kan nämnas att jag är en av de få i Sverige som äger en Reggina-tröja med Bonazzoli på ryggen.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar