09 mars 2010

Hoffenheim visar sitt rätta jag

Lite för lite sånt här i år för Hoffenheim. Bild: Les-Transfers

Förra året var Hoffenheim halva Europas favoritlag i Tyskland. "Dom är ju så roliga och spännande!" skrek många och diskussionerna om Ibisevic skulle välja Spanien, Italien eller Spanien var många och långa. Alla hoppades att man skulle slå ned Bayern Munchen från tronen. I år är det annat liv i luckan. Ifjol vid den här tiden; toppstrid. I år; en tolfteplats i ligan med "bara" 12 poäng till nedflyttning.

Hemmaspelet är, som ifjol, ingen jättesuccé. Frågan är om inte klubbens snabba utveckling på planen varit alldeles för snabb för att man ska känna att det är "ens borg" man spelar på, inte många av spelarna har varit med särskilt länge (lagkaptenen är ju en bänkad, medelmåttlig svensk som varit där 2,5 år...) vilket har gjort att man kanske inte ännu fått den där "klubbkänslan" i truppen. Ett annat problem är att man ännu inte vunnit mot något av de bättre lagen hitills; visst, oavgjort mot Schalke och Bayern Munchen men i övrigt förluster. Laget räcker helt enkelt inte till. Simunic, Hildebrand och Carlos Eduardo är spelarna den här säsongen som hållt hög Bundesligaklass. Spelare som Ibisevic, Obasi, Salihovic, Beck, Compper och Weis (de tre sistnämnda har spelat landslagsfotboll) har inte varit att känna igen i år. Rangnick har bytt 4-3-3 mot en med 4-2-3-1 men för att spela det krävs ändå en viss prägel av kantspelare, något som saknas helt. Demba Ba och Carlos Eduardo ska inte behöva springa runt där ute.

Visst, det är det legendariska svåra andra-året, men frågan är om inte Rangnick kört fast? Alla har lärt sig hur Hoffenheim spelar och värvningarna klickar inte 100%-igt. En Lars Stindl att stabilisera upp mittfältet, en Maik Franz som Simunickollega och en bra partner till Ibisevic är nog vad som behövs. Pengar finns, det finns fortfarande människor som är villiga att betala mycket pengar för Ba, Obasi och Beck. Unge Zuculini måste också komma in i det snart, en skada har förstört mycket men han har inte imponerat när han fått chansen, utan snarare varit direkt dålig.

Hoffenheim har mycket att jobba på om man vill slåss om Europacupplatserna...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar