19 mars 2010

J&J listar

Roy Hodgson är inte med på listan den här veckan, men förtjänar ändå uppmärksamhet på bloggen. Bild: Guardian

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Juventus
Har den gamla damen avlidit? Vad är det frågan om? Juventus tappade i helgen 3-0, ett resultat man hetsade till sig efter redan tio minuter, till 3-3 mot seriens jumbolag Siena. På hemmaplan.

Juventus hade i veckan en 1-0-ledning på Craven Cottage mot Fulham i Europa League. Första mötet vann man med 3-1. Cannavaro drar på sig en målchansutvisning i första halvlek, Fulham spelar som i trans, hämtar upp, och Clint Dempsey chippar in 4-1 från 20 meter med bara några minuter kvar.

Vad är det frågan om? Har den gamla damen avlidit?

2. Sverige i Tyskland
Marcus Berg på bänken, Marcus Rosenberg brukar få hoppa in i slutminuterna, Rasmus Bengtsson på läktaren, Pelle Nilsson på bänken, Andreas Johansson växlar bänk med läktaren. Det är bara Matias Concha och Andreas Dahlen som får speltid av svenskarna som bor i Tyskland just nu. Det är synd, Bundesliga är en potentiellt förbättrad Eredivisie för svenska fotbollsspelare.

3. Ajax

80 mål framåt och 18 insläppta i ligan ger en målskillnad på +62, mycket tack vare att man besitter guldskoledaren Luis Suarez. Dessutom vann man med 4-1 mot PSV i helgen efter bland annat ett drömmål av Emanuelson, en av de många småspännande talangerna man fått fram på senare tid. Efter lite talangtorka under ett par år har man nu fått fram Eriksen, Alderweireld, Verthongen, de Jong etc. - talanger som inte är de mest uppskrivna, men som kommer bli riktigt bra fotbollsspelare hela bunten.

Ändå är ekonomin i botten och det ska mycket till för att man ska vinna ligatiteln i år. Martin Jol har aldrig turen på sin sida...

4. Paulinho till ÖSK
Örebroarna har tålmodigt gått och väntat. Det har snackats mycket om en transferbomb den här vintern, och det dröjde ända in till säsongens avspark innan den kom. Paulinho Guara har frälst kortsidor både hos Örgryte och Hammarby innan han drog iväg till sydkoreanska Busan, och är nu tillbaka i Allsvenskan på lån. Om det fanns folk som tvivlade på ÖSK:s chanser till en Allsvensk guldstrid, då lär de vara betydligt färre nu.

5. Champions League
Vi har inte kvar Real Madrid, vi har inte kvar Chelsea, och vi har inte kvar Milan. Men vi har två engelska lag i Arsenal och Manchester United, två franska lag i Lyon och Bordeaux, ett ryskt lag i CSKA Moskva, ett spanskt lag i Barcelona, ett italienskt lag i Inter och ett tyskt lag i Bayern München.

Länge leve mångfalden!


6. Europa League

De flesta av åttondelsfinalsmatcherna var spännande ända in i slutsekunderna, det blev mängder med mål (målsnittet igår var 4,25 mål/match), femdomarssystemet har varit väl godkänt, en hel del skrällar men ändå många tunga lag kvar i kvartsfinalerna (innehållande fem olika nationer bland lagen). Dessutom ska J&J (förhoppningsvis) se Fulham - Wolfsburg. Europa League är hetare än Champions League just nu.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Lyon - ASSE 1-1
ASSE kan helt enkelt inte besegra Lyon. Oturen grinar klubben i ansiktet, fast dom är ju ändå en skön klubb.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar