30 mars 2010

Martinez förstör Wigan

Bild: Guardian

Det går verkligen inte att blunda för längre - Wigan måste vara PLs mest överskattade lag. Allt snack om hur bra Roberto Martinez är som tränare börjar bara bli tröttsamt. Visst, han lyckades bra med Swansea trots små resurser men efterträdaren Sousa har ju gjort ett minst lika bra jobb (visst, han har byggt vidare på det Martinez skapade men detta var även så att Martinez hade ett bra lag att jobba med när han kom).

I Wigan har det mesta gått extremt fel. Man slutade elva ifjol och var närmare Europaspel än nedflyttning. Man tappade visserligen Valencia och Cattermole i somras, men av de tolv spelarna som Martinez har plockat in är det bara McCarthy och Diame som visat sig någorlunda duktiga såhär långt. Gohouri, Amaya, Jordi Gomez, Scotland, Sinclair, Caldwell etc. har bara varit med och sänkt standarden i laget. Dessutom har laget bara gjort 29 mål (bara Wolves och Pompey är sämre med sina 28) och bara två lag har släppt in fler mål; Burnley (65) och Hull (64). Siffror som inte är alltför smickrande, framförallt inte de förstnämnda då Martinez tydligen ska vara en offensivt tänkande manager.

Nä, Martinez må göra sin första säsong som PL-tränare men hade det inte varit för att det funnits tre så usla lag som Hull, Burnley och Pompey i ligan hade man åkt ur den här säsongen. Nu räddas man av de tre klubbarna plus N'Zogbias fantastiska form. Martinez har helt klart gjort Wigan från ett uppstickargäng till ett potentiellt nedflyttningsgäng och alla ignorerar det. Ignoreras det för länge kan PL-drömmarna snart vara över...

J&J drar till London imorgon för att bevittna Fulham - Wolfsburg samt Millwall - Brentford (och möjligen också QPR - Sheffield Wednesday). Detta gör att fredagens J&J listar troligen ställs in, men vi återkommer nog med någon slags resespecial istället.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar