26 mars 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Portugisiska Ligaförbundet

Belenenses har tre gånger blivit kvar i Liga Sagres för att Ligaförbundet har skickat ned andra klubbar istället - trots att de tre klubbarna har haft en högre tabellplacering än Belenenses. Dessutom brukar avstängningsdomarna dröja till efter avstängningen är avklarad; så sent som igår kom beskedet att Hulks avstängning skulle gälla i 3 matcher. Problemet vad att ligaförbundet redan haft honom avstängd i 18 matcher och det är inte första gången något sådant här sker.

Dessutom brukar det vara allmänt kaos i ligan; klubbar som inte klarar av sin ekonomi, försöker fiffla med domarna och tvångsnedflyttningar har nästan blivit vardag för Liga Sagres. Mycket av detta beror på det fullständigt inkompetenta Ligaförbundet.

2. Engelska FA
Nu ska vi se, vad har man haft för sig senaste veckan... Jo, man valde att inte dra tillbaka Vermaelens absurt hårda röda kort, men det kan man väl ha lite förståelse för i alla fall. Vad som däremot ligger bortom fattning: varken Malouda eller Sturridge blir avstängda i efterhand för två riktigt fula armbågar på Portsmouthspelare (den ena fick bäras av planen på bår och med syrgasmask, den andre tappades på någon deciliter blod efter att näsan förvandlats till en kran). Vad mer? Visst ja, man har gett Portsmouth tillåtelse att sälja spelare för att klara ekonomin - man kan verkligen inte acceptera att man tillåtit en av sin ligas klubbar att skötas så katastrofalt. Och för att toppa det hela så avgick FAs VD Ian Whitmore i veckan på grund av orsaker som ännu inte är bekräftade.

3. Allsvenskan
Började ju katastrofalt. Uselt spel, usla planer, uselt väder, usla publiksiffror. Usla matcher, helt enkelt. Men när Malmö FF tog emot Örebro tidigare i veckan så var det nästan sommarkänsla över det hela. Grande MFF-tifo och allmänt fantastisk publik, propaganda-fotboll av hemmalaget och framför allt: en grön och fin gräsmatta. Nu är Allsvenskan på startlinjen i alla fall, och det finns inget som säger att resten av säsongen kommer vara lika tråkig som inledningen.

4. Lennon & Mjällby
Mowbray gjorde ett riktigt, riktigt dåligt jobb i Celtic. Trots, eller på grund av kanske, en massa värvningar, inklusive £65 000-i-veckan-Robbie Keane, så har man inte haft en chans att hänga på Rangers i tabelltoppen. Efter 0-4 (!!!!!) mot St Mirren fick den gamle WBA-tränaren gå. Nu väljer man att satsa på forna storspelaren Neil Lennon (som redan fanns i klubben på tränarsidan), och vid hans sida kommer ingen mindre än ännu en Celtic-legend, Johan Mjällby, stå. För det första är allt bättre än Mowbray för tillfället, och det ska bli spännande att se vad de gamla defensiva generalerna kan göra med Celtic under den resterande delen av säsongen.

5. Syrianska

Vilken trupp man förfogar över! Syrianska, ifjol en poäng från kvalplatsen till Allsvenskan, hade redan spelare som Sleyman, Skenderovic och Hagernäs i truppen; nu har man även hämtat in Dwayne Miller (Jamaicas förstemålvakt), Abgar Barsom, Martin Vunk (Ordinarie på Estlands mittfält), Peter Ijeh och Yussuf Saleh. Det är synd att Touma dras dit pengarna tar honom och att Syrianska lånat ut den förträffligt duktige Zatara, för annars hade förstaplatsen i Superettan år 2010 varit säkrad för klubben.

6. Lucas Barrios

Stark, smart, nyttig och en fruktansvärt bra målskytt. Dortmund har sannerligen gjort ett riktigt bra fynd när man hämtade Barrios från Colo Colo i somras. 15 mål och 5 assist har det blivit såhär långt, och han var helt strålande i matchen mot Leverkusen i helgen då han gjorde två mål. Frågan är om Dortmund får behålla Barrios i sommar? Sett till hur bra han är borde en flytt till England, Spanien eller Italien vara en självklarhet.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Jaelbow
Brassen Jael kom i februari till Kalmar FF. Sedan dess har han hunnit med: tre gula kort för armbågstacklingar på två starter och tre korta inhopp, inget imponerande spel (rent av dålig långa stunder), bråk med minst två KFF-spelare på träningen och igår struntade han i att komma på träningen. Kalmar FF har inte haft turen på sin sida med värvningar det här året...

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar