12 mars 2010

J&J listar

Glasgow Rangerslegenden Peter Lövekrands trivs uppenbarligen förträffligt bra uppe i norra Britannien. Bild: Adifferentleague.co.uk

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Bajenfansen
Jag tänker inte kalla fotbollsfans för apor eller barbarer. Men vad var det här egentligen? 16 bajare drar till AIK:s träning för att... se läskiga ut? Ärligt talat, åker man ut till AIK:s träning mitt på en vanlig veckodag får man faktiskt ställa till med nåt annat än en sån här scen. Självklart är det förkastligt att ens komma på tanken att dra ut och hota Eguren, men det här blev ju bara patetiskt. Jag tror inte att varumärket Hammarby har någon som helst respekt kvar ute i stugorna.

2. Berlin

Hertha Berlin lär åka ur Bundesliga och Union Berlin rasar som en sten i 2. Bundesliga efter en fin start på säsongen. Berlin kommer bli Europas överlägset största europeiska stad utan en klubb i högstadivisionen i fotboll nästa säsong om inget händer på direkten. Väldigt synd att det ska få ske just i Tyskland, som börjar bli lite av fotbollsromantikernas land. Inte på Italienvis, utan mer på nostalgi-, logik- och trevlighetsvis.

3. SWP v City
Shaun Wright-Phillips tokvägrar £70 000 i veckan. Och varför skulle han inte? Finns fullt med folk som varken är lika viktiga eller bra i City som lyfter en liknande eller till och med högre lön. Det är en fråga om att känna sig efterfrågad och behövd. Samtidigt finns det ju ingen utanför fotbollen som kan fatta hur man kan vara missnöjd med såna stålar. Manchester City fungerar inte som en normal fotbollsklubb ska fungera, och SWP beter sig inte som en normal person ska bete sig. Men på nåt sätt går det ändå jämnt ut.

4. Allsvenskan
Man möter fortfarande folk som ser uppriktigt chockade ut när man berättar för dom att Allsvenskan sätter igång i helgen. Det är extremt snöigt och planerna är totalt värdelösa. Det är ingen som helst hype i media och snacket går heller inte på stan. Det har varit en trist Silly Season och det enda som rörit runt i grytan är affären på punkt 1 på denna listan.

Men herregud. Det är ju ALLSVENSKAN. Äkta, svensk fotboll. Förbannat vackert är det.

5. Lukas Podolski
Han var en av de mest perfekta värvningarna i hela fotbollseuropa i somras. Hem till sin klubb Köln för att skjuta kvar dom i Bundesliga. En av Bundesligas största stjärnor i en av Bundesligas sämsta klubbar. Det tog till den femte omgången innan han gjorde det första målet. Det var ändå okey; Köln hade börjat säsongen uselt. Efter det gick det femton raka matcher utan att Podolski hittade målet en enda gång. Han spelade visserligen rätt uselt, men framförallt led han av en fruktansvärd otur/oskicklighet/självförtroendebrist framför mål. Fram tills i helgen.

Då mötte Köln såklart Podolskis gamla klubb Bayern München på hemmaplan. Vem som satte 1-0 målet (matchen slutade 1-1) behöver vi väl inte påpeka? Själva målet var det ju inte heller något fel på. Scwhwoschz! Allas våran Lukas är tillbaka.

6. Newcastle
Jag tror jag har sett fel kvart av Newcastle den här säsongen. Det var i slutet av 2-2-matchen mot WBA, och man spelade som samma jävla tråkiga grisgäng utan plan som man var under hela förra säsongen i PL. Men som sagt, jag måste ha sett fel kvart. Laget imponerar något enormt rent resultatmässigt, och senast i helgen slog man Barnsley med fantastiska 6-1 hemma på St. James' Park. 6 poäng ned till WBA, och då har man en match mindre spelad. Det känns som att en uppflyttning mer eller mindre är klar nu, men för säkerhets skull så väntar vi med gratulationerna.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Real Madrid
Hur roligt är det med Kaka, Arbeloa, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Benzema, Granero och Albiol nu?

Le jour de gloire est arrivé!
Lyon slår ut Madrid, Lille spöar Liverpool och Marseille fixar oavgjort borta mot Benfica i sista minuten. Fin vecka för la France i Europa.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar