27 december 2011

Ljus i mörkret

En liten tänkvärd notis så här i juletider. Bild: Blackburn.se

Säga vad man vill om Blackburn Rovers och deras kontroversiellt tillsatte manager Steve Kean, men på en punkt kan många fler PL-lag ta efter Blackburn. I den startelva man använde i 1-1-matchen borta mot Liverpool på Boxing Day så hade fem spelare fostrats i klubben (fostrats här betyder att de är egna produkter enligt Uefas riktlinjer). Liverpool hade noll.

Yakubu
Hoilett - Pedersen - Formica
Dunn - N'zonzi
Henley - Samba - Hanley - Lowe
Bunn

Adam Henley: 17 år, walesisk ungdomslandslagsman, spelat i klubben sen han var sju år.
Grant Hanley: 20 år, skotsk a-landslagsman som kom till klubben 2008.
Jason Lowe: 20 år, nya zeeländsk back/mittfältare som spelat i Blackburn sedan han var 12.
David Dunn: 31 år nu, engelsmannen kom till klubben som artonåring och flyttades efter en säsong i u-laget upp i a-laget.
Junior Hoilett: 21 år, kanadensare som kom till klubben år 2003.

Dunn må vara i en kategori för sig, eftersom han är tio år äldre än alla andra, men utöver dessa killar så finns ju även Martin Olsson (fem och ett halvt år i Blackburn) och Phil Jones (sju år i klubben) som nyligen PL-etablerade spelare som fått sin fotbollsutbildning i Blackburn.

De allra flesta Rovers-fans är förstås rasande över hur klubben sköts under ägarna Venkys och manager Kean, men som utomstående så ska det bli rätt intressant att se hur deras ungdomar sköter sig framöver. Sen ska vi ju inte lura oss själva, utan det är på grund av en massa skador som dessa spelare har fått chansen, men att nå 1-1 borta mot Liverpool är inte fy skam.

/JJ

1 kommentar: