12 juli 2016

Monchi du Calvados

Allsvenska fotbollsspelare svarar inte i telefon idag, så återupptar ett tillfälligt Ligue 1-sillande.

SM CAEN

Nya:
STEED Malbranque (Lyon, m), Genevois (OGC Nice, b, oklart), Dabo (Troyes, b), Diomandé (ASSE, m, lån till permanent för €0,75m), Sané (Bourg-Péronnas, a, €0,9m)

Ut: Appiah (Anderlecht, b, €3m), Rodelin (Lille OSC, a, avslutat lån) småskräp

Vi börjar i starten: det här är en Normandie-klubb där de gillar sina vikingar. Ny klubblogga och ny maskot är de mest estetiskt tilltalande/omtalade nyförvärven.

 

Annars pratar de om erfarenhet. Trots plats sju i tabellen så jobbar de ekonomiskt smått, och gillar rutinerade gratisspelare.

Det var en text för något år sedan om att SM Caen var det statistiskt mest intensivt spelande och snabbspringande laget i de fem europeiska toppligorna. 2016/2017 rullar de istället in med mittfältet Nicolas Seube (snart 37 år), Julien Féret (34), och STEED Malbranque (36).

Massuppfitta mig rätt, om någon person är villig att döpa sitt första barn till Nicolas, Julien, eller STEED så hoppar vi över dejtingperioden (maila ansökningar till myzig_kille_90@hotmail.com), och det här är ett kultbygge.

Fun fact är att de sitter på Haitis tre överlägset bästa fotbollsspelare: Hervé Bazile, Jeff Louis, och Romain Genevois. Oklart samband Haiti-Caen, men vi vet att Genevois har lärt sig OGC Nice-rivieraförsvarsspel de senaste åren.


Förra året sålde de Kanté och Lemar, och i år är det tre spelare som har funderat på plats uppåt i näringskedjan. Ytterback Appiah, vald till årets spelare, har varit semiklar för Anderlecht sedan i vintras. Mittback Da Silva är standard på önskelistor hos klubbar av Saint-Étiennes storlek.

Andy Delort vill göra Mexiko à la Gignac och proteststrejkar nu från försäsongen. Gignac flydde romer- och snabbmatsskämten. Oklart vad Delort vill fly från. Han har fortfarande inte blivit bashad nog för sin tårtatuering.



Hans ord om varför han har tatueringen är för att "påminna om upp- och nedgångar i livet", om ni nu vill passa på att döma honom som person. Han spelade i beachfotbollslandslaget med Cantona 2009, men definieras som spelare bättre med sitt tidigare smeknamn "Carlos Tévez de la Ligue 2".

Sportchef Gravelaine kallades förra året för "Monchi du Calvados" av OM:s Labrune för att Gravelaine vägrade sälja Kanté till ett kupongviftande OM. Det jobbet Monchi du Calvados har kvar i sommar, förutom att potentiellt plocka potentiella ersättare till potentiella försäljningar, är en mittfältare och en anfallare.

Clément från ASSE har för hög lön, Corgnet från ASSE har för högt pris. Till anfallet vill de försöka med Ronny Rodelin (Lille OSC) igen, men där är olika lönetänk.

De gjorda nyförvärven har de, enligt Gravelaine, pratat med redan sedan förra hösten. Inga uppenbara uppgraderingar dock, det här känns mest som att stabilisera upp de svaga punkterna. Det blir andra som får växla upp i kvalitet. 98:an Makengo fick starta matcher tidigare, Féret kan fortfarande kopiera Zidane, Jeff Louis var Cabella 2.0 för 2.0 år sedan (vilket då var en komplimang). Om inte annat så har de en ny akademivärvning.
Eller Twitterguden Imorou.
Peace out / Tupac

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar