29 mars 2012

Det finns fortfarande hopp för Myles Anderson

När den 20-åriga tunisiern Aymen Abdennour hade spelat några matcher som vänsterback i Werder Bremen under våren 2010 var tränaren Schaaf tvungen att lyfta ur honom från startelvan. Inte för att han ogillade honom, utan för att buropen och det enorma missnöjet från de egna fansen hade varit alldeles för mycket för Abdennour att klara av. Lånet från Étioile du Sahel var kort och gott en ärkesopa i sammanhanget, en modern tids Djimi Traoré som var på ett ställe som krävde kvalitéer som han inte var i närheten av att själv ha. Schaaf försökte få in honom i laget igen, men det slutade bara i katastrof. Bland annat blev Abdennour utbytt efter endast 27 minuter mot Mainz.

Werder Bremen köpte såklart inte loss Abdennour utan lät honom gå tillbaka till Étioile du Sahel i hemlandet. Väl där kom man på att "fan, du är ju rätt storväxt, du kanske ska spela mittback istället?".

Han imponerade så pass mycket att Toulouse köpte loss honom under sommaren 2011. Toulousefansen fick såklart inte så höga förhoppningar på honom när de började läsa om vad Werder Bremen-fansen hade att säga om hans tid i Tyskland. Oron har dock varit helt obefogad. Nuförtiden är Abdennour som en helt ny spelare och jag vågar påstå att han har varit franska ligans bästa mittback den här säsongen. I princip alla sto
ra klubbar, allt från Arsenal och Chelsea till Bayern München och Napoli, har varit och scoutat honom vid ett flertal tillfällen. Han är jävligt aggresiv och fysiskt perfekt, i början av säsongen gjorde han någon liten minitabbe per match men även de har försvunnit nu på slutet. Det har gått så bra att Toulouse just nu håller på att försöka värva Bilel Ifa, även han en ung tunisisk försvarare från den inhemska ligan.

Från att vara Bundesligas sämsta (?) vänsterback till att bara Ligue 1:s bästa (?) mittback, allt inom loppet av ett par år. Det kan svänga fort ibland. Om två år kanske vi ser Myles Anderson i Barcelona...

















/JH
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar