05 februari 2013

Nummer 33: Yves-Marie Kerjean

Yves-Marie Kerjean, back i Valenciennes och omslagspojke för denna upplaga av Nummer 33. Bild: va-fc.com

Treor överallt. Nummer tre av Nummer 33 är nu här, och den här gången har vi döpt numret efter den lovande Valenciennes-backen Yves-Marie Kerjean. Vi fortsätter att blicka ut över fotbollsvärlden, där vi lyfter fram trender, noterar anekdoter och spår lite, lite in i framtiden. Dokumenten är både tidlösa och fristående, så vare sig ni läst oss förut eller är nya här så är det bara att kliva in i numret förbehållslöst.

För ert nöje så kommer här ett smakprov från vår text om den colombianska fotbollen och dess fantastiska spelare:

"För 11 år sedan vann Colombia Copa America för första gången, och man gjorde det på hemmaplan. Det var ett bisarrt slutspel som först planerades att flyttas till Venezuela på grund av oroligheter i Colombia, men som till slut stannade i det från början tilltänkte värdlandet. När detta väl meddelades så drog sig först Argentina och sedan Kanada, som bjudits in, ur turneringen, och ersattes av Costa Rica och Honduras. Honduras skrapade ihop en startelva och reste i ett colombianskt militärplan ner till Sydamerika, några timmar innan första matchen skulle spelas.

Som om det inte vore nog så floppade regerande världsmästaren Brasilien ordentligt, och åkte ut i kvartsfinalen med en trupp som bara innehöll fem utlandsproffs, mot Honduras.

Men trots alla märkliga omständigheter så går det inte att ta ifrån Colombia att man år 2001 blev en av de mest suveräna Copa America-mästarna någonsin, då man gick igenom turneringen med sex raka segrar, och utan att släppa in ett enda mål. Av de 22 man som fanns i truppen så var det bara Ivan Cordoba som vid turneringstillfället spelade i en europeisk klubb: italienska Inter."
Detta var som sagt bara ett litet smakprov. Vill ni läsa mer i Yves-Marie Kerjean-numret så finns det att ladda ned gratis som .pdf-fil på följande länk:

http://www.speedyshare.com/9V2g7/Yves-MarieKerjean-1.pdf


Klicka på namnet på dokumentet högst upp på sidan för att starta nedladdningen.

Och vill ni kanske läsa lite online först så finns dokumentet här, om än i lite knackigare format:

http://www.docspal.com/viewer?id=fugsdetd-2769367

/J&J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar