14 januari 2011

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Luca Toni (Genoa --> Juventus, lån)
Juventus sitter redan på två högavlönade, gamla, medelmåttliga, brunkarmässiga anfallare i Iaquinta och Amauri. Nu när Iaquinta är skadad tyckte man det var dags att plocka in en tredje. Visst, Toni är en duglig anfallare som kanske kan göra några mål, men absolut inte till det priset (dvs. hans oerhört höga lön). Det måste väl ändå ha funnits några billigare och/eller bättre anfallare ute på marknaden?

2. Francesco Modeste (Genoa --> Parma, byte)
Francesco Modesto gjorde inte många glada i Genoa, och byts nu bort i en stor affär mellan Genoa och Parma. Antonelli och Paloschi går till Genoa medan Modeste och Palladino, plus €7 miljoner, går till Parma. Modeste var på g till Parma redan innan han gick till Genoa, och jag tror att Parma hade gjort en bättre affär om de värvat honom då snarare än nu.

3. Luca Antonelli (Parma --> Genoa, byte)
Inte överdrivet stor skillnad mellan vänsterbackarna Antonelli och Modeste som nu byter klubb, men Antonelli drar det längsta strået av de båda då han har en väldigt stark Genoa-kipplning. Hans far spelade för klubben, och brodern har säsongskort på Gradinata Sud. Om det är något som behövs i Genoa så är det spelare som genuint bryr sig om klubben, och den gode Luca lär åtminstone göra det.

4. Raffaele Palladino (Genoa --> Parma, byte)
Den gode Palladino höll på att slå igenom i Juventus när dom vara nere och vände i Serie B. Det gick inte sådär jättebra till slut utan han skeppades vidare, även om Juventus fortfarande äger halva hans kontrakt. Han har gjort det bra i Genoa och därför fick han också göra ett par landskamper, men de landskamperna känns inte hundra procent motiverade. Det är dock så att Parma behövde lite avlastning bland ytteranfallarna och där passar Palladino in på ett bra sätt. Ingen supervärvning, men kort och gott en logisk och bra värvning.

5. Alberto Paloschi (Parma --> Genoa, byte)
Senast J&J placerade en ung, smart straffområdesitalienare på denna listan var det Robert Acquafresca när denna lämnade Serie B för Cagliari. Det gick som det gick och nu gör vi ett nytt försök med förhoppningsvis samma resultat. Milan äger fortfarande halva Paloschis kontrakt så när han väl blommat ut lär han återvända dit, men nu måste vi bara vänta. Paloschis tid kommer komma; många italienska forwards har haft en lite längre raksträcka än vad som är normalt. Fråga bara Quagliarella, Di Natale, Matri, Borriello etc. Även en sådan som Gilardino exploderade först när han var i ungefär samma ålder som Paloschi är nu. Är Genoas anfallsjakt över?

6. Andrea Ranocchia (Genoa --> Inter, €18,5 miljoner)
På pappret en klockren värvning av Inter. Man köpte ena halvan av den lovande italienska backen redan i somras, och nu, med diverse skadeproblem i klubben, köps den andra halvan loss. En ung italienare på ett utsatt område; Ranocchia kan bli en mycket viktig del i det nya Inter.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Silly Season vintern 2010-2011.
Så trist att enbart Genoa fick plats på listan. Genoa gör en aldrig besviken när det kommer till antalet övergångar!

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

1 kommentar: