23 januari 2011

Darren in Posh 2.0

The wanky Preston North End went to see the Pope,
The wanky Preston North End went to see the Pope,
The wanky Preston North End went to see the Pope,
and this is what he said: Fuck off!
Who's that team we call the Boro?
Who's that team we all adore?
We're the boys in blue and white
and we're fucking dynamite
'cos Ferguson's mother is a whore!

Så lät det för ungefär ett år sedan på London Road i Peterborough. Darren "Son till sin far" Ferguson hade fått sparken trots ett mastodontarbete med Peterborough United, även kallade Posh. Han hade byggt upp klubben från grunden och lett upp klubben till the Championship, men sedan fick han sparken i november eftersom Posh låg sist i tabellen. Fast det var ju inte hela sanningen. Darren hade ett gräl med ordförande Darragh MacAnthony, en man som också lagt ned ett sjujäkla jobb med klubben men verkar vara en lite svår person, och det blev en olycklig situation där Darrens rykte förstördes rätt kraftigt. Han drog drog till Preston där han fick behålla sitt jobb i ungefär ett år, och en vecka efter att ha fått sparken hade han ett fyra och ett halvt års långt kontrakt med Peterborough igen. Hänger ni med?

Nåväl. Darrag MacAnthony försökte visserligen få Bournemouths unge Eddie Howe som ny tränare, men han drog till Burnley till slut. Eftersom MacAnthony tröttnat på att sparka tränare svalde han sin stolthet och erbjöd Darren tränarjobbet. Detta har delat upp Poshfansen i två läger; en del som tycker det är det logiska och riktiga valet, medan den andra klungan tycker att Darren kunde ha skött sin avgång från Posh betydligt snyggare och därmed har han tappat all form av respekt.

Nyckelspelarna från hans tidigare sejour i klubben finns dock kvar och han har redan börjat göra flera klipp på marknaden som till exempel Leicesters unga men ack så skickliga vänsterback Tom Kennedy. Det blev visserligen 1-3 mot Brighton i nypremiären, men igår kom en 4-0 vinst mot Hartlepool på hemmaplan inför 5 500 åskådare. Det brukade ibland vara runt 10 000 åskådare när Darren var där sist, så Darren har alltså ett jäkla jobb kvar för att övertyga fansen och det kan nästan jämnställas med det jobb han la ned under sina tidigare 3,5 år i klubben. Fast, har han gjort det en gång kan han säkert göra det igen. Så länge han får behålla George Boyd, och man ska ju komma ihåg att om Posh vinner sina två hängmatcher, då är man på direktuppflyttningsplats.

Och ja, hur går det för Howe som nobbade Posh för Burnley? Nja, sådär. 0-0 i premiären mot Sflowerthorpe och Howe försökte köra med Jay "Lasse Nilsson" Rodriguez som ensam spjutspets. Även den gode Howe har en del att jobba på under den närmsta tiden...

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar