05 januari 2011

Boys will be boys

Lite skiljda världar nuförtiden. Hösten 2009: Zlatan Ibrahimovic avgör El Clasico samtidigt som Mido producerar 1 (ett) mål på 15 matcher i... den egyptiska ligan.

Vissa saker kan man inte ändra på här i livet. Bobby Zamora kommer alltid vara Gud, Ljungskile kommer alltid vara namnet på stereotypisk brunkarfotboll och Mido kommer alltid vara en bortskämd småunge. Denna Mido som alltid tycks vara i trubbel, egentligen oavsett vad han håller på med eller var han är för någonstans.

Igår rev han kontraktet med Ajax (många visste inte ens om, eller brydde sig inte, att han spelade där), vilket nu kommer leda till hans trettonde byte av klubb under 2000-talet. Alla kommer ihåg hans första sejour i Ajax, som Zlatans lekkamrat som verkade sakna en kromosom eller två. Han bråkade sig bort därifrån, till Celta Vigo. Några månader senare hostade Marseille upp €12 miljoner för honom och nu kunde väl inget gå fel? Nja. Med undantag för i början av sin Tottenhamkarriär har han inte presterat ett skit de senaste sju-åtta åren, trots det har alltid intresset kring honom varit stort. Nu nämns det att flera Premier League- och La Liga-klubbar är ute efter hans signatur, detta trots att han har bland annat följande saker i sitt bagage;

1. Två gånger utslängd och avstängd från det egyptiska landslaget efter attitydproblem
2. Offentliga bråk med Koeman ex antal gånger, vilket lett till både avstängningar, böter och att tvingas träna med reservlaget.
3. Sparkat sönder Clichys ansikte under en match
4. "Missade" att dyka upp på Wigans försäsongsträning
5. Var nära kontrakt med turkiska Kayserispor i höstas, men det föll på grund av att han visade för dålig attityd mot klubben. Istället värvade Kayserispor in Emir Kujovic som gjorde två mål i Allsvenskan den här säsongen...

Lägg där till en sjujäkla massa skadebekymmer och du får en 28-årig Mido som gjort nitton mål de senaste 4,5 åren.

Nej, som alla förstått är tålamod och sunt förnuft inte något Midos sysslar med, det fullkomligt lyser av galna impulsivbegär i hans lamaliknande ansikte. När han skrev på för Ajax som 18-åring tog det honom ganska exakt fem minuter från kontraktsskrivandet till ett inköp av en splitter ny Ferrari. "Man lever ju bara en gång och det gäller att göra det bästa av det" var Midos ord. Och jo, han har ju hunnit testa på en del grejer under årens gång. Det var en klok man som sa att erfarenhet är namnet man sätter på sina misstag, Mido har erfarenhet i massor men har ändå problem att lära sig att man inte kan trycka in en fyrkant i ett runt håll.

/ JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar