14 oktober 2011

J&J listar

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även ni är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Fram tills den här bloggen tar sina välmotiverade uppehåll i alla fall. Nåväl. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

¤ ¤ ¤

1. Rooney
Man United dominerar totalt i Premier League i säsongsinledningen, och motorn i det hela är som vanligt Wayne Rooney. Alla trodde att han blivit äldre, vuxit upp, börjat ta ansvar på riktigt. Och så förlorar han en duell mot en montenegrin i den sista EM-kvalmatchen och det bränner till. Sparken är inte direkt karriärhotande, men det är en spark som bara är ämnad för att skada motståndaren. Rött kort, tre matchers avstängning (hela EM-gruppspelet), och i en omröstning på The Guardians hemsida så ville hälften av alla röstande att Rooney skulle lämnas hemma från 2012 års EM.

2. Argentina
De senaste 365 dagarna har Argentina använt sig av 106 spelare i sitt A-landslag. 106! Det är bisarrt, ett hån mot allt vad kontinuitet heter. I den senaste landskampen startade exempelvis en spelare som heter Rojo (vem är detta?!) och självklart blir det då förlust mot Venezuela med 0-1. Förbundskapten Sabella borde lära sig ett och annat om lagbygge. Maradona kanske inte var en så usel förbundskapten trots allt...

3. Derby della Capitale
Detta är ju vanligtvis Europas största, allra mäktigaste derby. Enda gångerna Stadio Olimpico är i närheten av fullsatt nu för tiden är när den eviga stadens derby ska avgöras. Lazio på Curva Nord, Roma på Curva Sud, sjungandes, älskandes, hatandes. Men just nu känns derbyt inte speciellt hett, faktiskt. 21 (!) spelare sammanlagt i Romas och Lazios trupper kan få göra sitt första derby, och även om främst Roma har ett par egna talanger i vardande så beror den höga siffran främst på att klubbarna värvat som satan under sommaren. Och när Romas bandiera, Francesco Totti, är skadad och missar derbyt så sjunker spektaklet ytterligare några grader. Men vem vet; människan slutar ju aldrig skriva historia.

4. Wales
Gary Speeds första matcher som walesisk förbundskapten var ärligt talat bedrövliga. Många var vi nog här i Sverige som undrade varför satan man inte satsat på Lars Lagerbäck när man hade chansen. Men på något sätt verkar vinden ha vänt. Ramsey och Bale är tillgängliga samtidigt och leder det här laget framåt på ett föredömligt sätt. Efter en hedersam 1-0 förlust på Wembley mot England så avslutade man kvalet med 2-0 hemma mot Schweiz och 1-0 borta mot Bulgarien. I VM-kvalet har man hamnat i en grupp som även innehåller Kroatien, Serbien, Belgien, Skottland och Makedonien. Svårt, men absolut inte omöjligt.

5. Estland
JH och JJ diskuterade om inte Mart Poom kunde göra comeback, så man åtminstone kunde namnge en spelare i den estländska startelvan. Jag har ingen som helst aning om hur det här laget spelar fotboll, jag har aldrig sett en enda landskamp med dom vad jag kan minnas, men den minst sexiga baltiska fotbollsnationen kan alltså gå till EM då de fått en drömlottning mot Irland. Att komma före Serbien, Slovenien och Nordirland i kvalgruppen är en helt fantastisk bedrift - och detta är alltså ett landslag som förlorade mot Färöarna med 2-0 för fyra månader sedan.

6. Sverige
En av de mest givna "sexorna" någonsin. Ett EM-slutspel som folk nästan tycks ta för givet, men det krävdes en rejäl urladdning (och en extrem effektivitet och Lagerbäckstaktik) för att ta sig dit. Allting har redan skrivits om den här matchen, men kan vi inte bara komma överrens om att skita i alla artiklar om den där bollpojken? Han hade två uppgift - hämta bollar, och ge bollar till spelarna. Han fixade det, men det var inget som var värt nyhetssändningar och grejer. Vafan!

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Bajen
"Inget Royal League för Hammarby!". Fast det börjar bli tröttsamt med allt negativt kring den klubben.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar