25 april 2015

Brasiliansk spelarloppmarknad


Nybyggda fotbollsarenor ute i småstäder Amazonas är en svår situation, men mer av ett enskilt problem. En mer urartande situation är att den inhemska fotbollen i Brasilien hypades innan VM. Företag tryckte sig in med pengar, och det blev inflation på lönerna. Den lokala fotbollen skulle bli bättre.

NY Times skriver nu att brasilianska ligan, såhär ett år efter VM, är i kaos. Åtta av de tolv största klubbarna ligger efter med utbetalningar av löner. Man räknar också på att klubbarna har ungefär 10 miljarder kronor i obetalda skatter till staten.

Och den här gången har regeringen sagt att de inte tänker rädda dem.

Till detta måste de brasilianska klubbarna också anpassa sig till att tredjepartsägandet ska försvinna, vilket bara kan vara en knepig situation där de antingen måste köpa loss spelare eller sälja dem. Tredjepartsägandet har ju haft Brasilien som huvudland.

Brassar är nästan uteslutande den vanligaste utländska nationaliteten i typ varje liga. Nu finns det ännu mer brasiliansk spelarloppmarknad att utnyttja, för priserna kan vara väldigtväldigtväldigt trevliga i sommar.

Artikeln i NY Times. 

@jonas_hansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar