23 maj 2010

Årets Burnley är Blackpool


Det är lite lustigt att en klubb så lik Burnley kan ta klivet upp till Premier League säsongen efter just Burnley har gjort det. Bägge klubbarna är från Lanschire, är relativt små städer, har sköna tröjfärger, unga men bra tränare, en obskyr trupp och det var rätt många år sedan bägge hade någon som helst historia att prata om. Fram tills nu, då.

Burnley lyckades inte hålla sig kvar i Premier League den här säsongen, och frågan är vad Blackpool ens har att göra där uppe? Man har en defensiv som nästan är för dålig ens för Championship samtidigt som det var precis att man ens fick kvala till Premier League (sjuan Swansea hamnade bara en poäng bakom). Man spelar en 4-3-3 där Charlie Adam drar ett ohyggligt tungt lass på mittfältet. I anfallet finns kulttrion DJ Campbell (bara lån från Leicester), Brett Ormerod (som var värdelös senast han spelade i PL, precis som DJ Campbell) och 29-åriga Gary Taylor-Fletcher som gör Premier League-debut nästa säsong. Ishmel Demontagnac är en trevlig bekantskap, men är väldigt ojämn och brukar bli utvisad för rena dumheter samtidigt som han ibland får för sig att till exempel skita i att gå på träningar.

Längst bak står Matthew Gilks som förra året var utlånad till League Two och som tidigare under sin karriär varit en League One/Two-målvakt. Han håller definitivt inte för Premier League. Nej, de spelarna som troligen håller för en startplats i Premier League är Charlie Adam, David Vaughan, Seamus Coleman (lån från Everton), Stephen Crainey och Keith Southern. Det lär bli till att gå ut och handla för Blackpool i sommar, sedan är det frågan om man gör en Burnley och inte äventyrar sin ekonomi utan värvar billigt och smart eller om man går Hulls väg och värvar spelare för miljontals pund. Det återstår att se, men en klassisk "en värvning till varje lagdel" behövs definitivt.

/ JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar