17 maj 2010

Det som inte kunde hända, hände


Ifjol var Sivasspor nära. I år trodde folk att Bursaspor var nära då man ledde ligan från och med omgång 24 och ett tag var avstånden till Fenerbahce fyra poäng, men man såg ut att ha sumpat det i och med poängtapp mot Büyüksehir, Galatasaray och Gençlerbirligi. Detta ledde till att Fenerbahce gick om under omgång 30. Allt Fenerbahce behövde göra var att ta lika många poäng som Bursaspor i sista omgången för att ta guldet. Det gick sådär.

Fenerbahce fick bara 1-1 mot Trabzonspor samtidigt som Bursaspor slog Besiktas med 2-1 och guldet till Bursaspor var ett faktum. Problemet var att Fenerbahcefansen trodde att den matchen slutade 2-2 och man firade lite och brände lite och var allmänt mentala. Undra hur minerna blev när man fick veta att någon stålle hade ljugit om Besiktas 2-2 mål?

Bursaspor är å andra sidan en rätt intressant klubb. Man sitter på ett ungt lag där trion Sercan Yıldırım, Ozan İpek och Volkan Şen ännu inte fyllt 24 år och alla tre har fått debutera i det turkiska A-landslaget det senaste året. Man har även svenska Ica Bagci som dock inte fått spela så mycket. Laget tränas av Ertuğrul Sağlam, en tränare som är ung men ändå har skaffat sig ett gott rykte i Turkiet, även om han misslyckades när han var tränare i Besiktas. En tränare som byggt bakifrån, men ändå fått ett lag som gjort flest mål i ligan den här säsongen. De utländska spelarna i truppen är få och de flesta av dom är hämtade från turkiska klubbar med undantag för den mycket duktiga Ergic, som hämtades in från Basel.

Bursaspor är nu den femte klubben genom tiderna som vinner Süper Lig. Vi säger grattis till dom och visst ska det bli förbannat trevligt att se dom i Champions League nästa säsong?

/ JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar