14 maj 2010

J&J listar

Lite Hao, lite Schalke i veckans lista.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Kevin Kuk-ranyi
Brasseungrarpanemanstysken (som är gift med en kroatiska, många nationer där) går och gör sin livs säsong, jag vågar till och med säga att han varit en av Bundesligas bästa spelare. Hans kontrakt går ut i sommar och han har ett drömläge; skriva på ett nytt kontrakt med Schalke och bli en husgud i Gelsenkirchen alternativt skriva på för en av de stora klubbarna.

Och så väljer han Dynamo Moskva, ett mittenlag i ryska ligan. Visst, han tjänar en miljon i ren veckolön och sedan ska han ha fina bonusar utöver det, men herregud, en sådan flytt borde få vara olaglig med tanke på att Kuranyi ”bara” är 28 år. Agera Platini!

2. VM-trupperna
Trots att nästan alla lag tagit ut 30-mannatrupper än så länge kan vi redan konstatera att vi blir utan en hel del stora namn si sommarens VM. Nästan alla överraskningar har varit av det negativa slaget. Brasilien och Argentina lämnar spelare som Zanetti, Pato, Cambiasso och Adriano hemma, för att nämna några. Den allra största stjärnmissen är förstås Englands Bobby Zamora, som dock inte petats utan tvingades tacka nej på grund av skada. Med detta sagt ser vi så klart fortfarande fram emot fotbollens allra finaste och största spektakel.

3. EL-finalen

Visst, det var två väldigt nervösa lag som inte lirat en sådan här viktig eller stor match på sjukt länge. Och visst, Fulham hade Paintsil, Duff och Zamora småskadade. Och visst, Forlán var riktigt bra. Dock var det en trist match som saknade spänning och en besvikelse efter en sådan här fin turnering som det ändå varit 2009/2010.

4. Chelsea FC
Trots att man bara vinner ligan med en ynka poäng har man ändå varit överlägset bäst i Premier League den senaste säsongen. Ancelottis lag krossade det tidigare målrekordet i och med sin 8-0-mosning av ett lealöst Wigan i den sista omgången. Å andra sidan var man aldrig nära att slå ut Inter ur CL, vilket får ses som ett rejält misslyckande. Ännu en negativ aspekt är att Chelsea trots allt är ett lag på nedgång inom en snar framtid. Frågan är om de egna ungdomarna kan fylla Ballack och Drogbas skor? Hur som helst, för tillfället kan Chelseafansen njuta av att man har Englands bästa lag, något som ytterligare kan befästas om man lyckas ta sin första "Dubbel" i klubbens historia när man i helgen spelar FA Cup-final mot Portsmouth.

5. Europasiater

Honda är en av CSKA Moskvas stora stjärnor, Lee Chung-Yong gör succé i Bolton, Monacos Park Chu-Young är en av Ligue 1s mest jagade spelare, Atsuto Uchida är klar för Schalke där Hao Junmin redan blivit ordinarie som yttermittfältare, Daisuke Matsui var den enda Grenoblespelaren som kan gå godkänt för sin säsong, Morimoto har haft en tung säsong i Catania men besitter en ohygglig potential, Shinji Kagawa är klar för Dortmund, sexguden Kim Nam-Il spelare äntligen i Europa igen, Hasabe går bra i Wolfsburg och sedan sitter Celtic på en hand med asiater. Har asiaterna äntligen börjat komma in i den europeiska fotbollen?

6. DJ Campbell
Det finns mycket att säga om Dudley Junior Campbell, 29 bast. För fem år sedan spelade han amatörfotboll i Yeading, och för fyra år sedan floppade han stort i Premier League. Nu verkar han ha hittat sin rätta nivå, utlånad till den brokiga skaran spelare och ledare i Blackpool från Leicester, och i tisdags kväll hattrickade han borta mot Nottingham sitt Blackpool till Wembley för Premier League-kval-final, där man för övrigt får möta Cardiff. DJ Campbell ordnade dessutom straffen som ledde till 2-1 i hemmamötet med Forest, och frågan är om det verkligen krävs mer än två vårar (han var där 08/98 också) för att få legendstatus i sin klubb? Det verkar inte vara så för DJ Campbell i alla fall.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Stefan Ålander

Landslagsman inom två år. Just sayin'.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar