21 maj 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Bajen

Förlust hemma mot Öster, värvningar som inte presterat ett skit, höga skulder, en rätt tråkig tränarduo, Helg bänkad, Hallenius får agera enmansshow. Det blir inte mer Bajen än såhär.

2. Milan
Det har varit en godkänd säsong för AC Milan med tanke på att spelartruppen inte håller för att vinna ligan nu när man tappade Kaká och Gudfadern Ancelotti och introducerade Abate och Antonini som ytterbackar. Däremot sköter man ju hela Leonardo-historien väldigt dåligt. Från dag ett stod det klart att man valt en snubbe inifrån organisationen för att han ska kunna göra som Berlusconi vill. Leonardo "är ingens nickedocka" och fick mycket riktigt gå efter säsongens slut. Milan kan fortfarande ta in en gammal Milanbekanting som ny tränare, men han måste komma utifrån och han måste få försöka sätta sin egen prägel på laget.

3. Uefa Women's Champions League-finalen
Champions League-finalen har snackats upp seriöst i en och en halv vecka nu. I det Sverige som så hett eftersträvar jämställdhet - var fanns bevakningen av damernas motsvarighet? Och var fanns stormen mot att den inte fick något som helst utrymme? Det är trots allt Europas bästa klubblag som ska koras.

Själva matchen spelades mellan Lyon och Potsdam och slutade 0-0. Trist? Testa "spännande" istället. Efter ett episkt straffavgörande vann till slut tyskorna från Potsdam med 7-6, och guldhjälte blev 17-årige målvakten Anna Felicitas Sarholz i Potsdam-målet.

4. KFFs målvaktsbyte
Kalmar FF innan målvaktsbytet; noll vinster, fjorton insläppta på sju matcher och en bottenplacering.

Kalmar FF efter målvaktsbytet; fyra vinster, tre insläppta på fem matcher och snart toppkänning.

Skillnaden mellan Etrit Berisha och Petter Wastå är enorm. Etrit är den långe, tunne, unga utländska liraren som har höga toppar men också en del djupa dalar. Petter Wastå den korte, tjocke, gamle Torsåssonen som alltid var stabil med undantag för ett par misstag, more or less. Det är faktiskt synd för svensk fotboll att Berisha inte har svenskt pass och inte har några planer på att skaffa det, för här har vi en framtida landslagsmålvakt. Och jag som skrattade när KFF-ledarna kallade Berisha för "en blivande världsspelare"...

5. Zaragozas vintertransferfönster
Att som nykomling sparka sin tränare och värva in massa medelmåttliga 25-30 åringar under januarifönstret kan verka desperat, men för Zaragoza var detta den stora anledningen till att man får spela i högstaligan även nästa säsong. Den nya tränaren Gay har gjort ett fint jobb och framförallt har man fått ihop defensiven där bak med Roberto som strålande målvakt och Jarosik och Contini som mittbackspar. Dessutom har Eliseu blixtrat till stundtals och Colunga har vaknat till på slutet och har ett väldigt fint målsnitt.

Dock; samtliga (utom Jarosik) är på lån och frågan är hur många av dom man har råd att köpa loss? Tio spelare med utgående kontrakt i sommar, det kan bli en rörig Silly Season för Zaragozafansen.

6. Sevilla
Det finns få klubbar i världen som vet var de kommer ifrån så mycket som Sevilla. Spelarna hyllar Presidenten Del Nido med replicor av dennes karaktäristiska hatt, och när Andrés Palop kliver upp på podiet för att ta ta emot Copa del Rey-pokalen efter en lite svajig säsong, så gör han det i en matchtröja med nummer 16 Puerta på ryggen. En värdig, värdig klubb som skiter i estetik och kör på med sina områdes-inspirerade Joma-tröjor år efter år. Stand up!

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Cardiff - Blackpool

Jones vs. Holloway. Adam vs. Whittingham. Wales vs. England. Chopra vs. DJ Campbell. Pick your favourite.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar