08 maj 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka (fast vi är sena denna vecka, vi ber om ursäkt för detta!). Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Totti
Inte okej.

2. Arsenal
Fram till van Persies skada var man minst lika bra som Chelsea. Fram till april var man med i titelracet på allvar. Men blytinga 1-2 mot Tottenham och katastrofala 2-3 mot Wigan satte effektivt stopp för de sista titeldrömmarna. Trots veckolånga vilor har man sedan dess bara spelat sämre och sämre. 0-0 mot Man City verkade räcka för att säkra tredjeplatsen, men sen fortsatte man det fria oengagerade fallet med att tappa 1-0 till 1-2 mot Blackburn. Trots att man uppenbarligen hör till The Big Three så krävs poäng i sista matchen mot Fulham för att inte behöva kvala till nästa års CL. Väldigt, väldigt, väldigt svagt.

3. Säsongsslut
Är det bara jag som tycker att det varit en ovanligt lång säsong? Nu är den hur som helst snart över, och på sätt och vis ska det bli skönt. Den här säsongen är klar när som helst. Det finns några få procent kvar att kräma ur, men överlag finns det inte många intressanta matcher kvar. Det är lite kval och någon ligaspurt kvar här och där, men mer än så är det inte. Men sen stundar det långa uppehållet mellan Europafinalerna och VM. Det är tur att det finns så mycket häftig lokalfotboll att åka och kolla på, eller spela själv.

4. Malmöungarna
I dagens match var hela åtta av lagets fjorton spelare 23 år eller yngre. Lägg där till att många av dom är egna produkter och att laget går som tåget i Allsvenskan gör att det Malmö FF håller på med är mycket imponerande. Alla pratar om hur bra Blåvitt är på att fostra talanger, kanske det är dags att höja Malmö lite mer till skyarna?

5. Spurs
Spurs har för första gången på säkert tio år fått bygga upp ett lag i lugn och ro. Rubrikerna om klubben har varit få och det har nog gjort mycket nytta. En Champions Leagueplats kan göra mycket nytta både i omklädningsrummet, på ekonomisidan och även rent allmänt. Hatten av för en stabil säsong! Nu ska vi bara se hur många Pompeyspelare som dyker upp i sommar.

6. Åtvid & Brage
De gamla brukslagen har fått sina supportrar att njuta av resultaten den senaste tiden. Åtvid sparkade sin tränare efter den urusla starten på säsongen, och nu har man fyra raka utan förlust. Om man räknar bort dagens tidigare match med Malmö, då. Det var många som ruskade på huvudet när Åtvids styrelse sparkade Daniel Wiklund redan efter tre omgångar, men det har visat sig vara ett fantastiskt beslut.

Brage har egentligen inte haft någon dipp än. Man förlorade återkomst-premiären i Superettan mot Sundsvall borta, men efter det blev det tre raka oavgjorda mot blandat motstånd innan man satte dit Öster med 3-1 i tisdags och i fredags slog självaste Hammarby med 1-0 på Söderstadion. Dalarna är tillbaka på fotbollskartan.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Marseille
Äntligen!

Twente

ÄNTLIGEN!


¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar