03 oktober 2010

Bruce Almighty

Steve Bruce avancerar uppåt minsann. Han har alltid varit en rätt bra coach, men Sunderland känns som sista steget till toppen för hans del. I Wigan och Birmingham gjorde han ett gott dagsverke och hans klubbval har alltid varit liiite underliga, men dom har alltid varit ett steg i rätt riktning för hans tränarkarriär. Något annat kan man inte säga.

Steve Bruce är mannen som fått Titus Jävla Bramble att prestera riktigt, riktigt bra PL-fotboll inte bara i Sunderland utan också i Wigan. Bara det borde vara värt en medalj. Att få Andy Reid att sluta upp med snaskigheterna och gå ned tio kilo är också det en häpnadsväckande prestation. Det är dock mer än att förändra kultlirare som är Steve Bruces styrka. Det känns inte som att det är många PL-managers som kan värva spelare som Bruce och sedan får dom att prestera top-notch. Ahmed El Mohamady har varit en av Sunderlands bästa spelare såhär långt. PLs mest riviga ytter (kolla statistiken! Helst sanslöst många brytningar, tacklingar, löpmeter etc.) som behöver jobba med slutprodukten, men det kommer med tiden. Gyan kom in som ersättare åt den rätt simpla Kenwyne Jones och bättre kan det väl knappast bli? Mignolet hämtar man in från ett mittenlag i Belgien och han håller direkt god klass. Samtidigt får han in "heta" namn som Lorik Cana, Mensah, Angeleri och Welbeck utan att betala så mycket för dom. Bruce vet hur man värvar och hur man får spelarna att prestera.

Det här året är det inte tjongbollar som ska spelas, utan när man sätter Jordan Henderson och Malbranque centralt tyder det på att man vill spela boll. När man dessutom sitter på Englands tredje bästa striker som garanterar 15 ligamål gör inte det saken sämre. Det finns fortfarande en del saker att jobba med, passningsspelet sitter inte riktigt som det ska och ibland ser det lite hafsigt ut, men Bruce lär fixa det innan säsongen är slut. Sunderland har redan mött City, United, Liverpool, Chelsea och Arsenal utan att förlora mot dom. Nu ska bara segrarna komma också, men slipper man skador lär en topp-10 placering vara en trolig tabellplacering. Frågan är vilken storklubb som vågar ge Bruce chansen? Eller är det helt enkelt så att Bruce jobbar i mittenlag i PL för vänta in Sir Alex Fergusons plats när denna slutar?

/ JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar