15 oktober 2010

J&J listar

Skilda världar. Bild: Geographicguide.net

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Serbien
Uppdelat i två delar. Först förlorade laget hemma mot Estland (det sämsta av baltländerna) med 3-1.

Sen visade fansen sitt missnöja med att skära sönder Stadio Luigi Ferraris i Genua samt kasta in några bengaler i den efterföljande kvalmatchen mot Italien.

Skam och skandal.

2. Sverige
Hybrisen blev till slut för stor och verkligheten kom ifatt och gav oss en riktig käftsmäll. Grejen är den att med Lagerbäck vann man mot San Marino med 2-0 och förlorade mot Holland med 1-0, medan man under Hamren slår San Marino med 5-0 och förlorar mot Holland med 4-1. Det är sånt vi får leva med. Offensiv fotboll är trevligt, men det är aldrig trevligt när man spelar nonchalant offensiv fotboll och gör så många individuella misstag. I tisdags var det en sådan dag. Oh well, det här var nog en nyttig lektion för Hamren.


3. Frankrike
Det går sakta men säkert framåt för Laurent Blancs nya landslag. Resultaten har varit helt OK, även om ynka 2-0 hemma mot Luxemburg var i minsta laget. Man har en lång väg kvar att vandra, men man har i alla fall tagit de första stegen.

4. Ungern
Nja, en ny storhetstid är nog inte på väg, men ungrarnas landslag har hittat en harmonisk defensiv att luta sig tillbaka mot. När dessutom de offensiva spelarna är rätt heta namn som Szalai, Dzsudzsak och Gera som kan dra det offensiva lastet själva plus att dom gör en del individuella prestationer som leder till mål, då går det bra. 8-0 mot San Marino och 2-1 mot Finland var ett steg i rätt riktning.

5. Ryssland
Både Guus Hiddink och Dick Advocaat behövde en nytädning kändes det som. Hiddink drog till Turkiet (som inte presterar sådär jättebra om vi ska prata klarspråk) och Advocaat ersatte Hiddink i Ryssland. Advocaat har inte gjort så stora förändringar; truppen är nästan identisk och spelsättet likaså som under Hiddinks tid. Är det så enkelt som att det är nytändningen med en ny röst som fått det här landslaget har vaknat till liv? Ifall det är så är det mycket trevligt. Det är ju nu som det är landslaget ska ha sina bästa år; Kerzhakov presterar grymt bra i Zenit, Arshavin är alltid en poängplockare i världsklass, defensiven har hängt ihop i några år nu och Dzagoev är en lagom bra joker att ha. Med tanke på EM-kvalgruppens kvalitet ska EM vara en självklarhet för det ryska landslaget, men frågan är hur långt man räcker sedan? Efter något års stampande och problem med resultaten löste sig det mesta med ett tränarbyte utan att man behövde göra så mycket mer, men hur långt håller detta?

6. Montenegro
Utan lagets två överlägset bästa spelare (Jovic i Viola och Vucinic i Roma - båda skadade) åkte ett dittills openetrerat Montenegro upp till Wembley och plockade landets största skalp någonsin med 0-0 mot ett frustrerat England. "Storebror" Serbien tittar avundsjukt på.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Miroslav Klose
Ett unikum inom världsfotbollens historia. Hatten av.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar