29 oktober 2010

J&J listar

Bernardo Corradi och hans försök till en äkta Serie A-frisyr. Betyg? Nja, knappt godkänd.


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Mutu
Kokain, €17 miljoner skuld till Chelsea, doping. En självdestruktiv herre, den där Mutu. Nu expanderar han verksamheten och knäcker näsan på en servitris en vecka innan hans dopingavstängning går ut. Bra jobbat.

2. IFK Norrköping
Frågan är hur man tänker när man är ett lag som satsar mot Allsvenskan, anställer en lite mer okänd tränare, ger honom ett par år, han lyckas för att man sedan ska leta efter någon annan? IFK Norrköping har knappast något fantastiskt spelarmaterial och Bergorts jobb med föreningen är beundransvärt, vilket gör det hela ännu mer bisarrt. Innerst inne hoppas jag lite på att Norrköping ska floppa för att styrelsen ska se hur idiotiskt deras beslut är.

3. Eredivise
Å ena sidan; Ajax med sina två fantastiska anfallare i El Hamdoui och Luis Suarez och PSV som verkar ha vaknat till liv efter några års dvala. Å andra sidan; ligan i övrigt är fortfarande i nivå med Allsvenskan. Briljanta sekvenser blandas med humoristiska försvarinsatser och ligan ger en många gråa hår i den bemärkelsen att man inte riktigt vet i vilket fack man ska placera ligan i; världsklass eller en medelmåttligt plats där det finns vissa ljusglimtar?

4. Bernardo Corradi
För två veckor sedan; hånad, bespottad, avskyd och ingen ville ta i honom ens med en grilltång.

Nu; matchhjälte två matcher i rad för Udinese och helt plötsligt älskar alla Corradi igen.

Den gode Corradi är en väldigt begränsad fotbollsspelare, men hans vilja och hans smarthet har tagit honom väldigt långt. Vi får hoppas att han får en värdig avslutning på sin karriär så att han inte glöms bort som snubben som hånades i Udinese utan landslagsmannen som gjorde underverk med Chievo och Lazio.

5. VdV
Senast i raden av stjärnor som Real Madrid misshandlat men sedan blommat ut i en betydligt mer sansad omgivning (och då är varken Bayern, Inter eller som i det här fallet, Tottenham, speciellt sansade klubbar): Rafael Van der Vaart. Först nu får den stora publiken beskåda holländarens fulla register. Tottenham gjorde klart med VdV under transferfönstrets sista dag och så här långt är han en av årets värvningar. Han dribblar, skjuter, klackar, chippar, volleyar, assisterar. Fem mål och en assist på sju matcher som ny i Premier League. Jag säger då det...

6. Novara
Har vi ett nytt Cesena på gång i Italien? Novara, under ledning av hyllade managern Attilio Tesser, tog förra säsongen steget upp från Lega Pro 1 (gamla serie C1) till serie B, och nu toppar man serien efter 10 omgångar. Man har tre poäng ned till Siena, och dessutom en match mindre spelad!

Även för det mest vana Italien-ögat så är det nästan bara okända namn i truppen. Men det finns några namn som sticker ut: en talang-trio från Palermo bestående av målvakten Ujkani och backarna Cossentino och Morganella, och framför allt gamla storlöftet Nicola Ventola lirar anfallare.

I veckan visade man också att man kan prestera mot serie A-lag då man efter förlängning i Coppa Italia bortabesegrade... Cesena. Är inte det ett tecken så vet jag inte vad.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Old Firm

Derbyt hade det mesta i känsloväg, men den skotska ligan är ett extremt stort skämt numera.

NovaraCalcio.com
Den bästa italienska hemsida ni någonsin kommer att se.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar