08 oktober 2010

J&J listar

Die Trio firar Mainzseger.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Växjö
Fotbollen i staden Växjö är inte top notch, om vi ska uttrycka det milt. Öster måste kvala för att hålla sig kvar i Superettan, stadens husgud Lagrell gör det mesta för att förstöra svensk fotboll och Dam-EM (som ändå får dras in i genren "fotboll") i staden är också en historia värd att berätta. Växjö ansökte om att vara värdstad med löftet om att en ny arena skulle byggas i staden. Man fick uppdraget, för att bara dagar efteråt säga att "Nej, det är osäkert om det blir någon ny arena här". Att bygga en arena i Växjö tar inte bamselång tid, men tänk att arenabygget i Kalmar tog över fyra år med alla överklaganden och dylikt inblandade...

2. Manchester City
Katastrofalt bokslut, tråk-fotboll och stjärnan bråkar med tränaren. Är det kris i City? Inte riktigt. Men, i tur och ordning: pengarna har strömmat ut från Citys konton det senaste året, både på löner och spelaraffärer. Man säger att detta var en engångsföreteelse och att i framtiden ska klubbens ungdomssatsning ge goda skördar. Då undrar man ju hur det änker när de byter bort City-ikonen Ireland mot Milner. Nåja.

Vidare till spelet. Det är inte speciellt snyggt. I halvtid mot Newcastle fick Carlos Tevez nog och det utbröt bråk (troligtvis verbalt) mellan honom och tränare Mancini om varför fan laget spelade på kontringar hemma mot en nykomling. Ja, det är vi fler som undrar. Men Man City ligger just nu 2:a i Premier League, 4 poäng efter Chelsea. Kanske kan de utmana på riktigt i år.

3. FIFA 11
Rent spelmässigt; môcke, môcke bra. Hela upplevelsen; nja, va? Buggarna finns lite här och var och det är några irritationsmoment (varför ska dom zooma in spelare överhuvudtaget? Och när dom väl gör det är det _alltid_ samma skuttscen när dom springer därifrån) och transfermarknaden är inte ett dugg förbättrad. Nja, FIFA 11 är ett jättebra spel, men det behövs en patch eller två för att rätta till alla misstag.

4. Hernanes
Lazio toppar Serie A i ensam majestät efter 6 omgångar. HUR?! Svaret är: Hernanes. Sao Paulo-mittfältaren som det snackats om halva 00-talet har äntligen hittat till Europa. Man började ju undra om det var nåt lurt med honom när han aldrig tog steget över Atlanten. Faktum är att han verkar vara bättre än någon kunnat hoppats på. Kolla höjdpunkter från Lazios inledande matcher, och upptäck hur grymt mycket han ligger bakom i anfallsväg. Frågan är nu bara om det är en tillfällig formtopp eller om Hernanes kan hålla samma nivå hela säsongen. Vi är nog rätt säkra på att Lazio inte kommer hålla ända till scudetton i alla fall.

5. Zenit
Luciano Spalletti har värvat friskt och fantastiskt bra sedan han tog över Zenit St Petersburg. Eller vad sägs om Bruno Alves, Aleksandar Lukovic, Sergey Semak, Aleksander Bukharov, Danko Lazovic och Alexander Kerzhakov? Det kan vara farligt att plocka in allt för många nya spelare till a-laget, men Spalletti har uppenbarligen lyckats. Zenit satte nämligen nyss ryskt rekord i antalet matcher utan förlust - 21 stycken - och man leder ligan efter just 21 omgångar med 6 poäng ned till Rubin Kazan. Ännu mer imponerande är kanske målskillnaden på 40-10, alltså två gjorda per match och ett insläppt varannan match. Det är sån kvalitet man vinner ligor med.

6. Mainz
Klubben har fått frodats i lugn och ro, man har kunnat bygga en ny arena och testa olika unga spelare. Jurgen Klopp (nu Dortmund) byggde upp det, nästa tränare i form av danske Jörg Andersen byggde lite till och nuvarande tränaren Thomas Tuchel har utvecklat och förfinat allting runt klubben. Den offensiva trion Andre Schürrle, Adam Szalai och Lewis Holtby är inte bara unga och intressanta fotbollsspelare, utan också väldigt produktiva. En av dom är Mainzprodukt (Schürrle) medan de två andra är storklubbsrejects (Real Madrid respektive Schalke). De tre har varit högst delaktiga i det sju raka segrarna såhär långt. Ett par till och man är historiskt bra och det börjar redan nu pratas om att die Schale kan hamna i denna stad när säsongen ska summeras. En längre artikel om Mainz kommer troligen om ett par dagar.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Allsvenskan och Superettan
Allsvenskan har potential att vara stekhet då två Skånelag slåss om guldet och AIK riskerar att åka ur. Ändå känns den rätt ljummen och det är nästan så att Superettans toppstrid är hetare i media.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar