22 oktober 2010

J&J listar

Sahin gestikuleras av målvakten Weidenfeller. Bild: Daylife

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. The boy Rooney
Helt plötsligt vill han lämna Manchester United. Klubben han köptes till från Everton för 350 miljoner kronor och han nu ses som synonym med. Varför? Ingen förstår nånting. Nu, några dagar senare, så har han skrivit på ett nytt kontrakt värt £180 000 i veckan.

Rooney landar efter detta nånstans mellan en råtta och en prostituerad.

2. CSKA Sofia
Igår fick coach Jovanovski sparken som CSKA Sofia-tränare. Det kan inte låta som en speciellt lustig grej; laget ligger bara nia i den inhemska ligan och det är på tok för dåligt för en klubb som ska vara med i toppen. Det som däremot är förbaskat trist är att Jovanovski bara haft tränarjobbet i klubben i ganska exakt två månader och nu ger man sig ut och letar efter sin åttonde tränare bara under det senaste året. Nästa tränare blir den 23:e tränaren för laget under 2000-talet. Det är så absurt att jag saknar ord. Zamparini framstår som Mr. Kontinuitet himself i jämförelse.
3. Liverpool
Nya ägare: Super! Fortsatt usel form: Buuu!
John W Henry kommer med all säkerhet att styra klubben tillbaka till Champions League, men man kan fortfarande inte se någon ljusning för spelet på planen. 0-2 i derbyt mot Everton, och en mycket oinspirerad 0-0-match mot Napoli igår. Roy måste få igång Fernando Torres, han måste få igång Joe Cole, och han måste få igång Steven Gerrard. Att de inte redan gör det är för dåligt.

4. Huntelaar-Jurado-Raul
Magath hade stora problem i somras. Han dumpade en mängd spelare bara för att kunna hämta in ett par offensiva stjärnlirare. Det gick sådär om man kollade på pappret just då. Det blev second hand-sorteringsmaterial som han till sitt förfogande - visserligen inga dåliga spelare, men inte de hetaste spelarna på marknaden direkt. Det såg förfärligt ut till en början.

Nu: Huntelaar har gjort mål i varenda Schalkematch utom den mot israelerna i vecka. Då passade istället spanjorerna Jurado och Raul på att pricka in formtoppen. En vinst mot Eintracht imorgon och Schalke andas optimism igen. Tvivla aldrig på Magath.

5. Arsenal - Shakhtar
Målglada Gunners har slagit nytt målrekord i Champions League; 14 gjorda mål på de inledande tre gruppspelsmatcherna är smått otroligt, och det bästa är att målskyttet kommer från alla möjliga olika håll. Alex Song öppnade till exempel målskyttet senast mot Shakhtar med en rabona. Det blev till slut 5-1, men om ni frågar vilken Arsenalsupporter som helst vad som var roligast med den matchen så var det att martyren Eduardo da Silva kom tillbaka, hoppade in till stående ovationer, och satte 5-1-målet till jubel och sång. Fantastiskt vackert.

6. Nuri Sahin
Han har haft några tunga säsonger, den gode Sahin. Han har presterat okej, men inte alls varit någon jätte att räkna med och han såg snarare ut att hamna i talangträsket i flera Jonny Rödlundsevigheter, men i år har han fullständigt exploderat. Bundesligas överlägset bästa spelare just nu och det är svårt att på bara några rader skriva ned hur mycket han betyder för Dortmund. Eller, det kanske räcker med ett par, tre ord? Vi gör ett försök.

Sahin fixar ligaguldet.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Gareth Bale
Kan nånting stoppa honom?

Turkiet
Rent generellt - hur dåligt kan lagen egentligen prestera ute i Europa?

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar