05 november 2010

J&J listar

Ja, vad håller du på med, van Marwijk?

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. van Marwijk
Det är klart att de bästa spelarna ska spela i sina respektive landslag. Däremot bör man ifrågasätta hur dumt i huvudet det är att ta ut en trupp som till 1/3 består av spelare som för tillfället är skadade? Det är precis vad Hollands tränare Bert van Marwijk gjort i dagarna. Flera av spelarna, bland annat Robin van Persie och Dirk Kuyt, har inte kunnat spela för sina respektive klubblag på flera veckor för att de varit skadade, men nu ska de helt plötsligt representera landslaget. Att spelare gör comeback efter skada i landslagen är inget problem i sig, men när åtta spelare rushas tillbaka för att kunna spela EM-kval... här nånstans borde gränsen gå.


2. Sampdorias anfallskris
Nicola Pozzi fick inte säga "feta gud" en sisådär 20 minuter efter slutsignalen, Cassano bråkar med presidenten och Pazzini misserabla form ger honom en bänkplats numera. Nog för att mannen med det fantastiska namnet Guido Marilungo finns att tillgå, men när en klubb som är starkt beroende av sina anfallsspelare (i övrigt är väl Sampdoria nästan bara ett helt vanligt Serie A-lag) tappar sina tre bästa anfallare, då är det lite krisstämpel.

3. Pellegrini ny Malagatränare
Okej, visst, Pellegrini hade nog kunnat hitta en större klubb och Malaga vet nog inte riktigt hur bra Pellegrini är på att bygga upp ett helt nytt lag ensam, men Pellegrini hamnar i ett Villarreal 2.0 och Malaga får bästa möjliga tränaren som finns på marknaden. Hatten av för alla parter.

4. FM11
Jag själv ville beställa från FMsweden, men när de tog hundra år på sig att fixa en deal så gick jag till CDON. Med i paketet följde en jävla halsduk. Svart, mörkblå och med "Football Manager 2011" skrivet i ena änden. Grande.


Spelet går som alltid framåt rent funktionsmässigt. Agenterna och framför allt TV-vykameran är stora steg framåt för ett verkligare och mer njutbart spel. Men en sak de inte alltid är fantastiska på, FM-teamet, är designen. I FM11 blir vitt grått, och nog för att man behållt strukturen till stor del så är färgerna rätt deprimerande. Tur då att man enkelt kan byta skin när man väl hittar nåt man tycker om!

5. FCK
Ett nordiskt lag som gör att Barca kan känna sig lyckliga över att ha kommit undan med en poäng? FC Köpenhamn dominerade stora delar av den andra halvleken mot ett högst ordinarie Barcelona, och alla vi som såg matchen kan vara glada över att ha sett den bästa prestation ett nordiskt lag stått för på 2000-talet.

Det finns bara en Ståle Solbakken!


6. Walcott vs. Bale
Likheterna mellan Walcott och Bale är oändligt många. Britter, kantspringare, Southamptonfostrade, unga, har haft vissa problem under tidigare säsonger. Nu aspirerar båda två till att vara Premier Leagues bästa spelare. Det kommer bli ett extremt hett North London Derby och frågan är om bägge två kan konservera formen tills dess?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Elfsborg
Förlust mot AIK och nu vill man hämta in Grahn. Hur kan Elfsborg gå från att vara ett av Sveriges bäst skötta föreningar till ett skämt?


Tony Gustavsson
...till Brage? Nej tack. Förlorare.

Göran Bergort
...till Brage? Ja tack. Vinnare.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar