26 november 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤


1. FIFA
Blatter kan försöka vara hur gullig som helst i media, FIFAs insida är för jävla rutten. Det har länge varit uppenbart att denna "icke-vinstdrivande" organisation sysslar med storskalig korruption. Nu har äntligen folk börjat åka fast, främst tack vare avslöjandena från BBCs grävande program Panorama, och vänta er fler skandaler inom de närmaste veckorna.

2. Karlsruhe
Usel ekonomi, osäkerheter kring presidentposten, sparkade tränare, inga värvningar, nio raka matcher utan seger. Allt detta plus att man i somras tappade de två överlägset bästa spelarna (Stindl och Miller) gratis till Bundesliga. Just nu lever man mycket på Langkamp-bröderna i mittbackslåset och gamle Iashvili uppe på topp. Det håller kanske ett tag till, men det troliga är att vi får se denna klubb i 3. Liga nästa säsong. Trist på väldigt många sätt.

3. Cabrera
Det krävdes alltså runt fem olika lag- och regelbrott för att Cabrera skulle mista sin agentlicens. Processen har tagit på tok för lång tid, men nu är han förhoppningsvis borta för gott.

4. Schalke 04
Okej, Magath petade Jones till förmån för ärkesopan och alibispelaren Kluge i helgen vilket fick undertecknad att genomgå en slags extremt PMS-fas, men trots det går det bra för Schalke nu. 4-0 mot Bremen följdes upp av 3-0 mot Lyon och nu har man tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna. Omställningen försvar-anfall sitter lite bättre, Metzelder är lite bättre, Raul hittar rätt lite bättre, attityden är lite bättre. Allting blir en salig blandning av fina resultat. Vad kommer runt hörnet; en käftsmäll eller en ny Magathhyllning utan dess like? Man vet aldrig i fotbollsvärlden.

5. Milan
Den sovande björnen är väckt, och den är hungrig. Sure, laget består fortfarande av fotbollspensionärer till största del, men Max Allegri är en smart tränare och nu har han fått igång ett lag som de flesta trodde var slut för flera år sedan. Vad sägs om att Pippo Inzaghi, 37 bast, var en av europas hetaste anfallare innan han drog på sig en extremt trist knäskada?

Zlatan och Robinho är inga dåliga nyförvärv, men det krävs alltid en bra tränare för att vinna titlar. Milan är i år till slut på väg att tränga igenom den enorma skugga som Inter kastat över staden de senaste åren.

6. Ligue 1
Tabelltoppen i Franska högstaligan:

1. Lille 14 matcher 24 poäng
2. Montpellier 14 24
3. PSG 14 23
4. Rennes 14 23
5. Marseille 14 22
6. Brest 14 22
7. Bordeaux 14 22
8. Lyon 14 22

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

AIK
Magnus Eriksson dra till Åtvidaberg. Ska vi gissa på att han går samma öde till mötes som Grendt och Bengtsson - dvs. en blivande mångmiljonförsäljning.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar