12 november 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Engelska innermittfältare
Den här veckan hänger vi ut Joey Barton, Karl Henry och Lee Cattermole. Den förste har gått så långt så att han har slagit Gamst Pedersen i magen, medan de två andra nöjde sig med varsina potentiella benbrytartacklingar på Andrei Arshavin respektive Luka Modric. Resultatet? I efterhand fick Barton tre matchers avstängning. De andra två fick gult kort.

2. Genoa
För något år sedan hyllade man Genoa och deras tränare Gasperinis fartfyllda fotboll. I somras spenderade Genoa €37 miljoner på nya spelare, en satsning som bara Juve och Milan överträffar. Man har haft otur med skador i år, visst, men sett även till förra säsongens 9:e plats så var det inte direkt oväntat att Gasperini fick gå. Flytet i spelet är borta. Vems fel det egentligen är - Preziosi som byter ut halva truppen varje silly season, eller Coachen Gasperini som inte kan bestämma sig för tre- eller fyr-backslinje - är svårt att säga. Nu tar Davide "Solglasögonen" Ballardini över, och det valet kan man säga vad man vill om. Han misslyckades totalt i nästan samma Lazio som nu ligger med i tabelltoppen, men innan det hade han en bra offensiv period i Palermo. Nåja, det är väl bara att vänta och se.

3. Bolton
På planen flyter det mesta på som det ska. Coyle har gjort sitt egna, uppgraderade Burnley 2.0; ett relativt medelmåttligt lag som försöker spela fotboll på ett behagligt sätt. Det är inte direkt Allardycevibbar kring spelet längre utan med spelare som Lee och Petrov får man kvalitet, fart och kreativitet. Tyvärr går ekonomin allt sämre och nu tvingas man troligen dumpa såväl Elmander som Cahill i vinter. Det är synd att Coyle tvingas leta nya spelare för inga pengar alls, för han hade något trevligt på gång.

4. Walid Atta
Hej då till Gnaget, hej till 40 miljoner kronor fördelade på 5,5 år. Ett varmare land, ett bättre lag, möjlighet till Champions League-gruppspel och allt det dära. Atta har bara gjort ett 15-tal bra matcher i Allsvenskan i år, men är nog ändå den stora vinnaren i Allsvenskan.

5. Villarreal
Det coola spanska laget från den lilla östkuststaden verkar vara det enda laget som nästan kan hänga med Real Madrid och Barcelona i Primera Division. Med ett 4-4-2 som påminner mycket om det som legenden Manuel Pellegrini använda i klubben har man hittat tillbaka till toppen och spelare som Cazorla, Rossi och framför allt Nilmar spelar sitt livs fotboll.

Dessutom gick man nyss vidare från första omgången i Copa del Rey för första gången på jag-kan-inte-minnas-när!

6. MFF
Måste vi skriva någonting här? Nåja, möjligen en sak:

Grattis!

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Manchesterderbyt
Fler frågetecken än utropstecken, så att säga.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar