19 november 2010

J&J listar

Tränare för en av Englands mest välskötta och hypade klubbar för tillfället.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤


1. Balotellibehandlingen
"Det finns inga svarta italienare." Jag undrar hur de italienska rasisterna orkar fortsätta bua ut Mario Balotelli medan han gör sitt bästa för att hjälpa sitt land till framgång. Identifiering och avstängning på livstid. Vilken utopi...

2. Cellino
Den gode presidenten Cellino byggde upp ett Cagliari som var välgjort, hårt arbetande och samtidigt lite elegant. Det var en imponerande resa och trots att man aldrig knipit några extremt höga tabellplaceringar var iallafall jag väldigt imponerad av allt arbete man lagt ned, framförallt på hur genomtänkt det mesta verkade vara.

Det är bara en sak. I dagarna gjorde Cagliari sitt nittonde tränarbyte under 2000-talet. Det är inte acceptabelt någonstans, framförallt inte när det senaste bytet innebar att man knuffade undan den ypperligt intressanta före detta Cagliarispelaren och Cesenatränaren Bisoli. Han fick tolv matcher på sig och laget visade upp en okej nivå, inte hög Serie A-nivå men med tanke på att Cellino försämrat truppen under sommaren (att sälja Jeda för kaffepengar är värdelöst) var det ingen överraskning att dom är nere i botten av tabellen; laget är inte bättre än så just nu. In kommer ärkesopan Donadoni som ny tränare och alla undrar var Cellino håller på med.

3. Belgien
Choklad och öl i all ära, det är fotbollen i landet som är mest intressant just nu. Man vann med 2-0 mot ryssarna i veckan och visst är spelare som Lukaku, Fellaini, Hazard och Vermaelen intressanta, men det är fortfarande många av talangerna som inte lyckats på högsta nivån ännu och Belgien ligger blott fyra i sin EM-kvalgrupp och det ser ut som dom missar EM 2012. Råmaterialet är bra, nu gäller det bara att fixa slutprodukten.

4. Eddie Howe
Eddie är i tidiga 30-årsåldern, men har redan ett väldigt imponerande tränar-CV. Han gick direkt från startelvan till tränarbänken i Bournesmouth, även om han fick börja som reservlagstränare och senare juniortränare. I början av 2009 fick han en anställning som A-lagsträning.

Han tog dom bort från bottenstriden i League Two (dom hade 17 fucking poäng upp till säker mark!), fixade ihop en dugligt trupp under sommaren trots transferembargo, tog dom till League One där man nu ligger tre i tabellen. Detta på knappt två år. Detta samtidigt som klubben spelar en intressant, välspelad fotboll och hela klubben växer dag för dag. Det är bara en tidsfråga innan 33-åriga Howe är tränare i Premier League.

5. Zenit
Luciano Spaletti har lett laget till en fantastisk insats i ryska högstaligan i år. Man har i princip varit seriesegrare sedan i somras, och den enda svarta punkten är 0-3 förlusten mot CSKA för någon vecka sedan då man hade chansen att säkra ligatiteln på hemmaplan. Det var däremot bara en av två förluster under säsongen, och storlagen i Europa League får se upp.

6. Franska revolutionen
Det var stundtals stor förnedring när Laurent Blancs nya Frankrike spelade ut ett förvisso b-betonat England på Wembley. Nasri, Benzema, Valbuena, Gourcuff och Malouda spelade som i ett klubblag med fantasi, rörelse säkert passningsspel, och i försvaret så gjorde till och med Eric Abidal en bra insats. Frankrike har något stort på gång igen.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Mario Gomez
Från fisljummen Kungen-öl till iskall tjeckisk fin-öl. Från något man tar till i värsta fall till det bästa av allt.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar