24 december 2010

J&J delar ut julklappar

Julen är här och mängder med fotbollsklubbar och -ikoner har satt ett avstamp i fotbollen det gångna året. Därför är det nu dags att dela ut paket till dom som faktiskt förtjänar det. Dags att slänga på sig Alexi Lalas-skägget, Abel Xavier-frillan, Christian Chivu-mössan och Adriano-fettet för att agera tomte!

England

Blackpool får Francis Jeffers
Blackpool är inte bara årets succélag i Premier League, det är också den klubben som har den största samlingen med värdelösa anfallare. DJ Campbell, Luke Varney, Marlon Harewood, Brett Ormerod - ingen förstår vad dom egentligen gör i den här ligan. För att utöka sin samling får man tillgång till ärkesope-anfallarnas fader; Francis Jeffers.

Owen Coyle får en benvaxning
Nja, tvinga honom att ta på sig långbyxor, det ska vi inte göra. Premier League behöver sin kvot engelsmän som kör med shorts. En benvaxning kan däremot vara på sin plats, för hans knän är onaturligt håriga.

Liverpool får ett presenkort hos Manchester City
Man City behöver tunna ut truppen, Pool behöver ha in kvalitet i sin. Därför är det mest logiska att Pool får gå en shoppingrunda i Shop Mancini. Vad får det lova att vara? En styck Wright-Phillips och ett mått Adebayor månne?

Andy Carroll får en barnbok
Andy Carrol spenderade som bekant några veckor hemma hos lagkapten Kevin Nolan som alternativt straff för att ha attackerat en ex-flickvän, och snacket gick om att Carroll skulle tvingas läsa böcker för Nolans barn. Låt den här barnboken vara en ständig påminnelse om att ta det lugnt i framtiden. Alternativt ta med den till Nolan nästa gång det bär av.

Bobby Zamora får ett Julkort av krya på dig-karaktär
Bobby Zamora; DHOF, och troligtvis hela vida fotbollsvärlden, saknar dig och ditt centertankspel. I början av säsongen bröt Bobby foten, och nu är längtan efter att få se Zamora på planen igen enorm.


Spanien

Sami Khedira får en klipptid hos Gutis frisör
Guti är en av få La Liga-spelare under 2000-talet som hade/har en frisyr av högsta klass. Gutis frisör hade alltid någon trevlig överraskning på gång och nu behövs det lite stil i Real Madrid. Därför är det mest logiska att Khedira får klippa bort den sliskiga wannabe Serie A-frisyren och istället satsa på en mer elegant håruppsättning.

Marius Stankevicius får en hund
Är det någon person någonstans i världen som någonsin kunnat säga ett positivt ord om den här Valenciabalten? Troligen inte, det är helt enkelt ingen som gillar Stankevicius, mest för att han är en direkt dålig fotbollsspelare. Han får därmed en hund i julklapp, så att han får lite sällskap som tycker om honom.

Espanyol får en flagga
En derbyförlust mot Barcelona är enda undantaget; Espanyol har vunnit varenda hemmamatch den här säsongen. Den relativt splitternya arenan Cornella El Prat har verkligen blivit Espanyols borg, och det enda en borg behöver är vad Espanyol får: en klubbflagga, så att motståndarna på lång väg ska se var deras sista strid kommer att utspela sig.

Övriga klubbar får pengar
Nog för att TV-avtalen har blivit en promille bättre; det är fortfarande skandal att Spanien är så stenålders att Barcelona och Real Madrid får en så stor del av kakan. Därför får övriga La Liga-klubbar lite fickpengar den här julen.


Italien

Gianvito Plasmati får ett argentinskt pass
I Catania är det egentligen bara två italienare som är säkra startspelare; Marco"Alessio Tacchinardi" Biagianti och Peppe Mascara. Plasmati är en av alla spelare som fått stå undan för alla argentinska importer (tolv stycken!), både bra och mindre bra sådana, men om denna långa snygging får ett argentinskt pass kanske det blir ändring på det?

Adrian Mutu får ett USB-minne
Fast i en dopningskontroll, slagsmål med en servitris och hans Fiorentina går värdelöst i ligan. Så kan man summera upp rumänens år. Mutu får ett USB-minne som han kan lägga in sitt 2010 på, lägga undan och glömma bort.

Lazio får en ångkokare
Lazio har varit en klubb på dekis rätt länge nu, även om det till och med blivit sporadiskt CL-spel och en legendvunnen Coppa Italia. Nu har man faktiskt ett rätt fantastiskt lag där nye "Profeten" Hernanes leker spelmotor med den äran. Låt detta funka. Därför får Lazio något för att kunna hålla ångan uppe under resterande delen av säsongen.

Napolifansen får en helt ny, orörd husvägg
Det finns legendariskt Maradona-klotter i Neapel. Nu är laget på väg att nå nya oanade höjder, och även den här gången är härföraren från Sydamerika; dock närmare bestämt Uruguay. Edison Cavani kan hur som helst bli mannen som ger Napolifansen en ny anledning till episkt klotter.


Tyskland

Thomas Schaaf får en rejält tilltagen transferbudget
Schaaf har det inte lätt. Han har tappat bland annat Diego och Özil utan att kunna förstärka truppen nämnvärt. När spelare som Pasanen, Silvestre och Wagner får speltid är det riktigt, riktigt illa ställt. Schaaf får en mängd miljoner euro för att bygga upp sitt kära Werder Bremen.

VfB Stuttgart får Jens Lehmann
Sedan Labbadia tog över Stuttgart för snart två veckor sedan har man släppt in mål mot Odense och elva mål på två matcher mot Bayern. Stuttgart är redan tillräckligt galet, men det kan aldrig bli för galet. Därför får man tillbaka Lehmann, så att det blir ännu mer cirkus över sportchefen Fredi Bobics lagbygge. Plus att man får tillgång till en kvalitetsmålvakt, såklart.

Dortmund får mästarfatet
Åh herregud vilken uppvisning av Borussia Dortmund. Ett av höstens allra bästa lag i Europa rent resultatmässigt. Man må ha åkt ur i Europa Leagues gruppspel, men man har redan i säkrat första ligatiteln på nio år. Dortmund får därför Bundesligas fantastiska fat-pokal i julklapp.

Bayern får en riktig känga
Ja, det var VM-år, de spelade grymt många matcher förra säsongen, spelare är slitna, Ribery och Robben har varit skadade. Men det är förstås på tok för uselt av Bayern att bara vara ett av alla lag som inte har en chans att hänga på Dortmund i toppen av tabellen.


Sverige

Henrik Rydström får mediauppmärksamhet
Rydström hade ett lugnt mediaår 2010. Han har knappt fått några rubriker överhuvudtaget, vilket dels beror på att han själv blivit mer neutral, men även för att Kalmar FF inte längre är tillräckligt "intressanta" (ur ett mediaperspektiv). Ett par "chockrubriker" till 2011, varsågod.

Magnus Haglund får fosterföräldrar
Allsvenskans största barnunge behöver nog skärpa till sig lite om han vill behålla sitt jobb i Elfsborg. Ett par fosterföräldrar som kan lära Magnus lite vett är nog det enda Magnus behöver just nu.

Dulee Johnson får FIFA11
Dulee Johnson sa att han tyckte att han skulle kunna platsa i Barcelona. Varsågod, här har du ett FIFA11.

Örebro får en ny matta
Trots att Örebro spelar fantastisk fotboll hemma på Behrn Arena så kallar de ändå sin plan för "Allsvenskans sämsta konstgräs". Därför får Örebro en ny matta i julklapp, lagom till nästa säsongs Europaäventyr och allt.


Övriga länder

Yoann Gorcuff får en tågbiljett
Yoann Gourcuff är ytterliggare en spelare med ett tungt 2010. VM-slutspelet och flytten till Lyon blev inte vad han hade tänkt sig. Måste Gourcuff vara den enda storstjärnan i ett lag för att lyckas? Nåväl, Gourcuff får iallafall en tågbiljett till valfri destination, men DHOF rekommenderar en flytt till pappa Christians Lorient. En offensiv med Yoann Gourcuff och Kevin Gameiro... Det hade gjort pappa Christian glad!

Bob Houghton får en europeisk storklubb
Bob har förändrat fotbollen radikalt i Sverige, Kina, Indien och till viss del även i Saudiarabien. Nu börjar han bli gammal, men han har aldrig fått träna någon europeisk klubb av storlek större. Vad sägs om Blackburn eller kanske lära spanjorer hur försvar- och presspel ska gå till när man möter Real Madrid och Barcelona?

Feyenoord får någonting
0-10 mot PSV , Jon Dahl Tomasson spelar fortfarande i laget och de talangfulla ynglingarna sticker en efter en. Det blir sista-minuten-shopping här, men vad vi än hittar på åt Feyenoord så kommer det att göra klubben bättre.

Ryska ligan får spotlights
De må överglänsas av Shakhtars framgång i Champions League, men de två bästa ryska lagen, CSKA Moskva och Zenit St. Petersburg, kommer att gå väldigt långt i årets Europa League. Hela den ryska ligan är proppfull med skickliga spelare, men tyvärr ligger Ryssland på fel sida av den gamla järnridån, och därför får den inte någon uppvaktning från oss i väst. Det är dags att kasta lite ljus över Ryssland.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången. Jonas och Jonas önskar en god jul med hjälp av Villarreal!

/J&J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar