17 december 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Blackburn
Fat Sam, sparken för att inte spela tillräckligt bra? Pfff, han är ju weltklasse.

Nåväl, om vi ska vara lite mer seriösa; vad är grejen med att göra sig av med fotbollstränaren för sitt lag när man nyss bevittnat sin första fotbollsmatch någonsin? Blackburns nya ägare må ha höga ambitioner, men helt plötsligt verkar Mike Ashley vara en helyllekille i jämförelse. Blackburn är helt enkelt inte ett dugg bättre än såhär, det kan vemsomhelst med en gnutta hjärnkapacitet förstå.

2. CL
Njäe. Samma gamla lag i samma gamla riggade lottning. Tottenham, Shakhtar och framför allt Marseille är de enda intressanta lagen här.

3. AIK

AIK gör som AIK brukar: lugnar fansen. Andreas Alm lär ha lärt sig mycket under både guld-säsongen och oändligt rutinerade Alex Miller, så det kan faktiskt vara så att han anställts eftersom styrelsen faktiskt tror på honom.

4. Augsburg
Jos Luhukay besitter inte bara en tysk porrmustach trots sin nederländska börd. Han har i Augsburg visat att han vet precis hur man får ut maximalt av varje spelare man har tillgång till. Ett väldigt välvuxet Augsburg har de senaste åtta matcherna i 2. Bundesliga tagit 22 poäng av 24 möjliga (det enda poängtappet kom borta mot topplagskollegan Fürth) och man toppar ligatabellen.

Det är så mycket som stämmer i laget. Visst, man har till exempel en fenomenal målvakt i Jentzsch, men i övrigt är det rätt mediokra fotbollsspelare som dock är samspelta, smarta och har tillgång till alla ingredienser för att göra mål. Jag skulle bli extremt förvånad och djupt sorgsen om dom inte tillhör Bundesliga nästa säsong.

5. EL
Mycket, mycket hetare än CL. Läs mer om de allra hetaste - troligtvis i dubbel bemärkelse - matcherna på plats 6. Annars är storligetopplagsmötet Napoli v Villarreal, Holland-Belgien-derbyt Anderlecht v Ajax och Iberien-derbyt Sevilla v Porto och två ryss-schweiziska möten i Basel v Spartak och Young Boys v Zenit. Väldigt intressanta matcher. Detta är hela Europas turnering.


6. Thessaloniki
PAOK och Aris kommer från samma stad. Inget lustigt med det. Det lustiga ligger i att bägge lagen är kvar i Europa League, och att det förmodligen är Europas pyroteknikstad nr 1. Jag hade kunnat skriva upp ett drös med historier om hur det bränns på i norra Grekland, men i det här fallet räcker det med några youtubevideos.


Är det någon som råkar veta om det är böter för pyroteknik i Grekland?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Wenger
Knows.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar