11 december 2010

J&J listar

Scott McGleish - 36 bast och tre mål på 19 minuter.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Fotboll
Hela fotbollsvärlden känns utmattad och tråkig. Det krävs verkligen att man letar efter de små detaljerna för att få spänning i fotbollens vardag. De flesta ligor går på halvfart, CL-gruppspelet en gigantisk flopp när det kommer till spänning, Ryssland och Qatar var sådär roliga alternativ till VM-slutspelet, den svenska fotbollens silly season är stendöd. Vad mer finns kvar, egentligen? Europa League och några inhemska cuper?

2. Newcastle
Mike Ashley är uppenbarligen en hygglig affärsman, helt enkelt eftersom han har en massa pengar. Sen är han en Newcastlesupporter också, och det är det som ligger honom i fatet. Keegan? Shearer? Katastrof-tillsättningar. Sen hittade Newcastle rätt med Chris Hughton, och det är klart att han inte ens får en höst på sig i PL att visa att han kan leda laget på den här nivån. Nej, in med Alan Pardew, som väl är ett helt ok val som ersättare. Men... kontrakt till 2016? Om man ser till Mike Ashleys historik vad gäller sparkade tränare så lär Newcastle vara inne på Pardews ersättares ersättare när man betalat klart den gode Alans kontrakt.

Men faktum är att Newcastle går bra på planen. Andy Carroll har växt fram som en av landets bästa anfallare, mittfältet är mångfacetterat, backlinjen är överraskande stabil. Det är nu när man drabbats av extremt tunga skador som man hamnat i en formsvacka, men när Coloccini, Nolan, Barton och Williamson är tillbaka lär man resa sig igen.

3. Barcelona
Sista spiken är inbankad i kistan, och sago-Barcelona finns ej mer. Idag presenterade man ett sponsoravtal som inte gick ut på att visa världen hur snälla man är, utan för att...marknadsföra en diktatur? Jag har ingen aning om vad "Qatar foundation" är för ena snubbar, men man kan ju gissa.

Andra sidan av myntet: herregud vilket fördelaktigt sponsoravtal. Över 250 miljoner kronor per säsong. De flesta andra storklubbar får nöja sig med högst hälften av det. Nu kanske man inte måste ta lån längre för att klara av den dagliga driften.

4. Halmstad BK
Anställningen av Pep Clotet från Malmö FF är till viss del tvivelaktig. Ingen vet egentligen hur bra han är på att ta hand om en klubb helt på egen hand, det luktar faktiskt lite Jose Morais här - en man som inte gjorde ett enda rätt i Assyriska, men som nu är Mourinhos högra hand.

Dock; HBK hade verkligen fastnat i ett vakuum som dom inte kunnat ta sig ur de senaste fem åren. Det behövdes lite nytänk, och kan Pep få den budgetbilliga men ändå talangfulla truppen att prestera som han vill, då kan det bli ett trevligt 2011.

5. Espanyol
Samtidigt som Barca säljer sin själ så kan brodern Espanyol glädja sig över att man otroligt nog parkerar på en säker fjärdeplats i tabellen. Vad är hemligheten? Kontinuitet, kanske? Mauricio Pochettino tog över laget när man låg på nedflyttningsplats säsongen 08/09 och räddade mirakulöst laget kvar i Primera Division. Pochettino är fortfarande kvar, och man har förvandlat nya arenan Cornellà-El Prat till en riktig borg. Ingen kommer härifrån med poäng. Sju matcher, sju segrar. Är Espanyol nya Mallorca?

6. Leyton Orient

Leyton Orient - Droylsden, omspel FA-cupens andra omgång
0-1 Kilheeney (4', mål)
0-1 Forbes (37', utvisning Leyton)
0-2 Brown (54', mål)
1-2 Chorley (77', straffmål)
1-2 Kerr (84', utvisning Droylsden)
2-2 Tehoue (89', mål)
2-2 Chorley (90', utvisning Leyton)
2-2 Förlängning
3-2 M'Poku (93', mål)
3-2 Roche (94', utvisning Droylsden)
4-2 McGleish (98', mål)
5-2 Tehoue (99', mål)
6-2 Tehoue (107', mål)
7-2 McGleish (108', mål)
8-2 McGleish (119', mål)

Oh well.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Jesus
Tack för allt, Jocke Lantz.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar