24 april 2010

Honom ska vi ha!

På något sätt kommer jag och tänka på Tjuren Ferdinand när jag hör talas om Armand One. Han ser skräckinjagande ut, det finns få som är större än honom och alla tycks veta vem han är - men när det väl kommer till kritan är han inte så mycket att ha.

Fransman som han är blev han skolad i Nantes innan det blev några år i de lägre divisionerna i Storbritannien. Efter det begav han sig till Finland i fyra år där han bland annat spelade final i cupen. Inför den här säsongen skrev han på ett korttidskontrakt med Gateshead i den engelska femtedivisionen, men det kontraktet bröts. I januari skrev han på för Stranraer i den skotska tredjeligan där han för närvarandet gör succé med åtta mål på sexton matcher. Det var hans kusin tillika den forna Stranrearliraren Grégory Tadé som fixade dit honom och visst gjorde Armand två mål i debuten.

Han är verkligen jättestor, vissa säger att han är över två meter och väger 110 pannor. Hans arbetsradie på plan är väldigt begränsad, det är en ytterst lat spelare vi pratar om här. Han har dock en hygglig teknik för sin storlek, men framförallt är han ypperligt ojämn. Tänk er att ta en Berbatov, göra honom mycket sämre, lägga till 10 centimeter och 30 kilo och göra honom mycket mer ojämn, då får ni ungefär Armand One. Någon vis man sa att Armand One var den nya José Quitong (den mörke mannen). Jag ligger fortfarande vaken om nätterna och undrar vad han menar med det...

Det är rätt svårt att greppa hur stor han egentligen är, men här är ändå en rätt talande bild. Vi avslutar med lite Do the Armand One .

/ JH

1 kommentar:

  1. Riktigt bra inlägg! Gillar att läsa historier om lite mindre kända spelare. Fast Armand har jag faktiskt hört talats om.

    SvaraRadera