17 april 2010

J&J listar

Mallorcas senaste startelva. Inte många spelare där som håller mer än okej La Liga-klass... Bild: Marca

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka (förutom denna vecka då vi är lite försenade, vi ber om ursäkt för det). Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Bapupa & Bassombeng
Det har varit en dålig vår för två av de afrikanska importerna i Allsvenskan. Bapupa kan ni det mesta om redan - fälld för våldtäkt och sparkad av klubben - men även Örebros Bassombeng har betett sig oacceptabelt, fast på en lite lägre nivå ska sägas. Kameruanen är nu på väg att avsluta kontraktet med ÖSK (han själv har gått ut och sagt att han är fri nu, men enligt ÖSK så står han fortfarande under kontrakt). Dålig energi har han spridit, och det värsta hittills är väl när han kom 1½ vecka för sent tillbaka efter sommaruppehållet förra säsongen.

2. Hoffenheim

Nej, det går inte riktigt som hösten -08 för Hoffenheim. Man kommer allt närmare nedflyttningsstriden (även om kontraktet borde vara säkrat) och man har bara två segrar på den 17 senaste matcherna, det mot Hertha och Hannover. Nu har man dessutom bara gjort ett mål på de sex senaste matcherna och Ibisevic är extremt totaltvärdelös. Även Pelle Nilsson, Marvin Compper, Andreas Beck etc. har inte kommit upp i normal standard, och nyförvärven Zuculini och Tagoe visar inte ett skit. Stackars Simunic, som trodde att han äntligen fått gå till ett topplag.

3. Bundesligasatsningen
Visst, det är bra att Eurosport 2 försvenskar sig och sätter ihop en svensk Bundesligapanel, men den håller ingen högre klass för närvarandet. Patrik Andersson har inte mycket att säga och vad har Shaaban och Östlund med Bundesliga att göra? Man kanske ska ge dom några omgångar till, men det ser inte speciellt ljust ut...

4. Mallorca
Vem hade inför säsongen kunnat tro att detta laget kanske ska få spela Champions League nästa säsong? Ett lag fullproppat med medelmåttor, men tack vare extremt bra hemmafacit (två poängtapp på 15 matcher) ligger man just nu fyra i tabellen. Visst, fyra lag har fortfarande chansen att gå om, men om Mallorca går till Champions League vore det en av 2000-talets större skrällar inom spansk fotboll. Det är inte heller så att man kommit igen nu på slutet, utan man har legat på placeringarna 4-5-6 från och med omgång ett. Det är bara att lyfta på hatten!

5. Skåne-klubbarna
Helsingborg och Malmö är landets överlägset bästa klubbar så här långt. HIF med ett ramstarkt försvar och många återvändande Europa-proffs, MFF med en sprudlande hemvävd offensiv. I nästa vecka möts de på Olympia i vad som får klassas som årets match så här långt. Utöver detta så har nyligen Trelleborg slagit IFK Göteborg, och Ängelholm tog en seger mot självaste Hammarby i premiären av Superettan. Skåne äger!

6. Roma
Claudio Ranieri. Daniele De Rossi. Francesco Totti. Där har ni romarna som är på väg att ta halva Den Eviga Staden till sjunde himlen och högre. När Spalletti lämnade Roma efter bara några få matcher fanns det ingen som trodde att Roma kunde ta scudetton i år. Man har varit 14 poäng efter Inter som mest, men nu leder giallorossi serie A och är på väg mot sin blott fjärde ligatitel. Och det är här vi har det allra mest magiska. Roma har tre ligatitlar genom historien. Det gör tillfällena då de tar scudetton alldeles extra speciella. Det här kan bli den allra vackraste titeln hittills.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Allsvenskan
Äntligen börjar det rulla in lite mål samtidigt som planerna blir bättre.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar