09 april 2010

J&J listar

De har fått sällskap. Bild: clarin.com


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. AIK Det är svårt att sätta fingret på exakt var felet ligger. Är det att man tappade på tok för många nyckelspelare, eller är det att man tror att man vann SM-guld förra året genom att vara överlägsna sina motståndare. Dagens AIK har ett sämre lag som inte orkar ta jobbet. Det är nu upp till Stahre att ruska liv i den trötta råttan från Solna.

2. AFC Wimbledon
Nykomlingar i Blue Square Premier, ändå borde en placering strax under kvalplatserna till League Two vara en besvikelse. Man hämtade in flertalet kvalitativa spelare inför säsongen (bland annat en trio från Brentford) och var länge med och spelade om kvalplatserna, men nu har man bara tagit åtta poäng på de senaste nio matcherna och 0-5 mot York för ett par dagar sedan var den definitiva nådastöten i League Two-drömmarna för den här säsongen.

3. HSV
Ena dagen kastar Jose Paolo Guerro en vattenflaska i ansiktet på en supporter, andra dagen spikar han sitt lags plats i Europa League-semin. Ungefär så ser det ut för Hamburg, som hoppas ta sig förbi Fulham för att sedan kunna spela finalen på hemmaplan. I ligaspelet har man dock en seger på de sju senaste matcherna, och Bundesligaskölden har effektivt avlägsnats från deras drömmar. Men som sagt, chansen till en episk EL-triumf lever fortfarande.

4. Eintracht Frankfurt
DHOF har tidigare skrivit om Eintracht, men efter helgens mål av Caio samt faktumet att man har tagit tre raka segrar (Bayern Munchen, Bochum och Leverkusen) gör att dom får utrymme på bloggen igen. Man lär inte nå Europa Leagueplatserna den här säsongen även om man bara är sex poäng bakom Werder Bremen, men truppen är ändå rätt ung så man har mycket kvar att ta utav truppen. Nästa år, med Eichner plus en ny anfallare, kanske man kan gå hela vägen.

5. Bayern München
De senaste dagarna har man tagit tillbaka förstaplatsen i Bundesliga efter att ha besegrat Schalke i ligafinalen och slagit ut Manchester United ur Champions League. Bayern München är Bayern München på planen igen. Van Gaal har dessutom börjat köra med ynglingar som Badsturber, Müller, Alaba och Conteto i startelvan vilket gör att generationsväxlingen satt igång på allvar.

6. Messi
En annan var ju aldrig med under Pelé eller Maradonas tid, men efter den lille argentinarens form den senaste månaden - som eskalerade (eller?) i en osannolik fyramålsshow mot Arsenal i Champions League, så har Messi spelat in sig som ett givet namn när man ska nämna de tre bästa spelarna genom fotbollens alla tider. Lyckas han med Argentina kan han dessutom på allvar räknas till en av de största också.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Manchester United
Vad har hänt med den berömda scoutingverksamheten? Smalling värvades sedan han gjort några bra matcher och Hernandez visste de knappt om för ett halvår sedan. Luktar panikköp lång väg.

Fulham
Roy Roy Roy, Roy Roy Roy, Roy Roy Roy Roy Roy Roy Roy!

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar