23 april 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Österrikaren
Lukas Kragl är veckans idiot. Tacklingen på Sverige bästa målvakt var varken snygg, nödvändig eller smart utan bara fullständigt urbota korkad. Tyvärr vågar inte domarna ge rött kort för sånt här (för då hade Terry missade säkerligen 30 matcher per säsong) vilket är tragiskt.

2. Franck Ribery
Prostitutionsskandal? Mjee... Det är trots allt inte ens ett brott i la France. Men karl är helt klart ur balans. Benbrytarsatsningen mot Lisandro Lopez i Champions League-matchen i onsdags var förbannat ful, och hur gärna man än vill se en spelare som Ribery i en eventuell final, så förtjänar han verkligen en flera matcher lång avstängning.

3. Derbyna

Det var Manchester-derby i lördags! Och det var en rent ut sagt dålig match utan större tempo, teknik eller chanser. Det var Londonderby i lördags! Och det var rätt hett faktiskt. Tottenham är i sjunde himlen för tillfället efter två raka prestigefyllda derbysegrar. Det var Romderby i söndags! Och det var väl mest bara ängsligt. Det kändes som att Roma bara skulle vinna matchen, men speciellt spännande blev det aldrig, trots en missad straff från Lazio. Nej, det man tar med sig från den matchen var historiens häftigaste byte av Ranieri: De Rossi och Totti ut i halvtid. Tål att skrivas sagor om.

4. Holländska avslutningen
Twente är på väg mot sin första ligaseger i klubbens historia. Steve McClarens stora revansch. Allt man behöver är seger i sista matchen mot mittenlaget NAC Breda. Bakom Twente står Ajax för årets prestation i fotbollseuropa. 102 gjorda mål och 19 insläppta på 33 matcher ger en målskillnad på +83 och ett målsnitt på över tre gjorda per match. Helt vansinnigt. Räkna med tvåsiffrigt i sista omgången, då man tar sig an NEC, även det på bortaplan. Nu gäller det bara för Twente att hålla undan.

5. Xerez

Från att ha varit ett av de sämsta La Liga-lagen någonsin har nu Xerez tagit sig ordentligt i kragen och har bara två förluster på de tio senaste matcherna. Med en startelva fylld med medelmåttliga lånespelare är detta imponerande, tyvärr är sex poäng på fem matcher lite väl mycket att ta igen med tanke på att man har Barcelona och Valencia kvar att möta...

6. Arjen Robben

Arjen Robben gör helt sinnessjukt många mål just nu samtidigt som de flesta målen är oerhört viktiga. Tre mål mot Hannover i helgen följdes upp av ett riktigt viktigt mål mot Lyon. Bara i ligan har han gjort elva mål på de tretton senaste matcherna och han har överlägset bäst snittbetyg i Bundesliga den här säsongen hos Kicker. Årets värvning i Europa, utan tvekan. Nu återstår det bara att se om han kan hålla sig skadefri.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Inter
Vilken jävla monsteruppvisning mot Barcelona.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar