30 april 2010

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


¤ ¤ ¤

1. Bordeaux

Möjligtvis Europas hetaste lag den här säsongen. Fram till juluppehållet, i alla fall. Laurent Blancs lag hade ett 8 poäng stort försprång i ligan och man var bäst av alla lag i CL-gruppspelet, och efter det har man i princip tappat allt. Det har varit många skador på sneare tid för les girondins, men 1 poäng på de 6 senaste ligamatcherna är dåligt även för ett dåligt lag. Enda poängen kom mot Lyon, men utöver det har det varit ytterst medelmåttigt motstånd. Nu lutar det mesta mot att Blanc lämnar i sommar, och hur många av spelarna följer hans exempel?

2. Lyon
Går inte fullt lika katastrofalt i ligan som Bordeaux, men alla inblandade i och runt klubben måste ha varit djupt besvikna på Lyons extremt oinspirerade dubbelmöte med Bayern München. Trots en man mer under en betydande del av första matchen vågade man inte gå framåt för att kunna få med ett viktigt bortamål. Trots hemmaplan och en uppeldad publik i ryggen såg man ut som rädda tamkatter i returen. Det här var ju Lyons stora chans. Men det var Bayern som tog den.
3. Allsvenskans ekonomi
Ekonomirapporten för Allsvenskan och dess klubbar för år 2009 kom ut i dagarna och från den kan man utläsa att även om ekonomin i klubbarna blir lite bättre så är man fortfarande alltför beroende av spelarförsäljningar för att gå runt. Det är inte enkelt att få resultat i Europa om man hela tiden ska skära ned på löner, sälja nyckelspelare så fort dom börjar prestera och samtidigt inte ha några pengar att värva ersättare för.

4. Atletico Madrid
Nog för att Liverpool verkligen inte är bättre än Europa League, men att skakiga Atletico kan åka till Anfield och göra en defensivt riktigt bra match är ruggigt imponerande. Nu är man i final i Europa League och den trogna fanskaran har äntligen något att jubla över. Grattis!

Däremot lutar det åt att man måste vinna den där finalen för att kunna kvalificera sig för Europaspel även nästa år. Ligaspelet går inte alls lika bra som de flesta nog trott och hoppats på. I dagsläget är man 10:a med 4 omgångar kvar, och hela 9 poäng upp till den sista EL-platsen. Dock så får Atleti faktiskt dispens med tanke på den kraft och energi som måste läggas på dessa Europa-matcher - vi på bloggen hyllar till exempel mer än gärna det Fulham som också gått till final, men som ligger på undre halvan i Premier League.
5. Maxi Lopez
Det gick lite för fort för unge Maxi. Från bänken i River till succé mot Chelsea i Champions League blev för mycket, och de senaste fyra åren har han försökt bygga upp sin lovande karriär igen. Catania beslutade sig för att uttöka sin Argentinakoloni i vintras genom att chansa med Maxi Lopez. Han visste vad som väntade honom; den här gången var han tvungen att lyckas i Europa om han ville vara kvar. Frågan är inte om han får stanna i Europa, frågan är hur länge han får stanna i Catania? Trots Catanias kräftgång gör Maxi stor succé med 9 mål på 14 matcher och allmänt riktigt bra och hotande spel. I helgen beslutade han sig för att göra såhär . Hade inte Argentina haft femtioelva världsklassanfallare hade Maxi kunnat vara en fin joker i sommarens VM-slutspel.
6. Championship omgång 46
Vilken slutomgång! Blackpool och Swansea (en poäng skillnad mellan lagen) slåss om den sista kvalplatsen till Premier League och dom möter jämnbra lag (Bristol City respektive Doncaster). Den mest spännande fighten utspelar sig dock om vem av Crystal Palace och Sheffield Wednesday som får vara kvar i the Championship. Dom möts i en helt avgörande match (i Sheffield) där förutsättningarna är enkla; vinner Wednesday stannar dom kvar och Crystal Palace åker år, tar Crystal Palace poäng stannar dom kvar och Wednesday åker ur. Avspark söndag klockan 14.00.


¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Rafa&Carra&Stevie

Varför detta tjat om nyförvärv hela tiden? Ni höjer ju inte direkt moralen i laget med allt snack om att truppen är för dålig.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar