27 november 2009

J&J listar

Han behöver bara fira 27 gånger till den här säsongen. Bild: Daylife

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

¤ ¤ ¤

1. Real Betis
Betis ligger numera i mitten av Segunda Division med fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, och laget har bara en seger på de åtta senaste matcherna. I helgen förlorade man med Elche med 3-0 och fick två utvisningar i den matchen, flera spelare har fått svininfluensa, det har varit bråk på träningarna och man förlorade även om jumbon Castellon (då: 1 poäng på 7 matcher) för några omgångar sedan. Hur länge orkar fansen med? Hur länge orkar Emana, Aurelio och Sergio Garcia stanna i klubben? Snart måste Tapia få sparken, trots att styrelsen sa att man förväntade sig en mittenplacering den här säsongen.

2. Inter
Inter är inte speciellt pazza längre, men blev de bättre av det? José Mourinho har gjort Inter till ett stabilare lag än det mancini hade hand om - fattas bara - men de är fortfarande hjälplöst långt efter europatoppen. Man var utspelade av Barcelona på San Siro, och man var utspelade av Barcelona på Nou Camp. Man har en seger på 5 CL-matcher i år, och alla ni interisti där ute får trösta er med att ni, tack vare er stabila grund, fortfarande är italiens bästa lag.

3. Pompey
Paul Hart är en ansedd man på den engelska fotbollsscenen, framför allt i talangutvecklingsleden. Men han verkar inte vara någon tränare för Premier League. Det är nästan alltid fel att sparka tränare (sett till hur många tränare som sparkas och hur många av de som verkligen förtjänar det ute i fotbollsvärlden), men Portsmouth har skött detta rätt snyggt och proffsigt ändå. Inte nog med att Hart blir kvar inom organisationen, hans efterträdare hämtar man dessutom från kulisserna. Avram Grant är en mäkta rutinerad herre som arbetat som sportchef i Pompey, men nu tar över tränarsysslan. Pompey, play up.

4. Albelda-Marchena
Ett av de mest okreativa innermittfälten i hela Europa skulle mala ned Osasunas dito i helgen då Banega behövde vila. Många trodde att Marchena och Albelda mest skulle vara pain in the ass och att Silva, Villa och Pablo skulle stå för det offensiva - så fel dom hade. Först la Marchena en lobbpassning i Cescklass till Villa som stötte in 1-0 innan Albelda satte 2-0 med ett av årets läckraste avslut alla kategorier. Marchena tryckte sedan dit 3-0 målet som var nästan snyggare än Albeldas mål. Se och njut alternativt fundera på vad som gått fel i världen när de här två herrarna får avgöra en match på det sättet i en av världens bästa ligor.

5. Luis Suarez
Har nu gjort 17 mål i ligan på 14 matcher vilket är ett enastående facit - även för en spelare i Eredivisie. Vi får hoppas att han stannar säsongen ut i Ajax så han får slå Coen Dillens gamla rekord med 43 mål på en säsong. Omöjligt? Absolut inte. Vid den här tiden på året hade Dillen gjort 12 mål. Vilken klubb representerar han sedan nästa säsong? J&J ger låga odds på Barcelona och Chelsea.

6. 28-29/11

Återuppståndelsen av Tipsextra, Midlandsderbyt Wolves - Birmingham, kultmötet St. Pauli - Union, två Moskaderbyn, Olympiakos - PAO, Röda Stjärnan - Partizan, Sporting - Benfica, Derby della Lanterna, Bremen - Wolfsburg, Merseyside-derbyt, Arsenal - Chelsea, Inter - Viola och El Clasico.

Vad ska ni göra i helgen?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:


Robin Söderling

Zlatan kan väl inte få Jerringpriset nu?

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här veckan. Nu, tveka inte att kommentera!

3 kommentarer:

  1. Galen fotbollshelg man har framför sig!

    //
    http://fotbollsfunderingar.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Alla som följer Serie A någorlunda förstår att så som Inter spelade mot Barcelona är långt under deras normala standard.

    SvaraRadera
  3. Anonym: ja, och man kan undra varför de ALDRIG kan lyfta sig i CL?

    /JJ

    SvaraRadera