13 november 2009

Tänkte du göra mål eller...?

Mikael Dahlberg, härlig striker i Djurgården med sin fina fysik och sina bollmottagningar. Gud vad fansen måste älska honom, tänker man. Så hade det kanske också varit om han inte hade 46 raka mållösa matcher.

Lee Dong-Gook, koreansk forward som fick chansen i Boro under 2006-2008, han var en riktig hyvens grabb, helt given i landslaget också. Men... nej, några mål under de 23 matcherna för Boro blev det inte.

Kommer ni ihåg Julius Aghahowa? Han köptes till Wigan från Shaktar Donetsk för stora pengar. Innespelaren från tidigt 2000-tal gjorde på tjugo försök noll mål.

Richard Cresswell i Stoke har spelat 47 raka matcher i Premier League utan att göra mål, förvisso som vänsterytter ibland men ändå.

I Spanien har Florent Sinama-Pongolle inte lyckats hänga dit en balja på 23 matcher. För veteranen Oliver Neuville i Bundesliga är samma facit tjugo matcher.

Och när vi ändå talar om tyskar - Odonkor är förvisso lika mycket ytter som anfallare och visst har han gjort ett par mål, men sällan eller aldrig kan väl en spelare utan defensiva kvalitéer blivit så hypad för tre mål på 115 matcher i ligamatcher för Borussia Dortmund och Real Betis?

Tips om fler mottages! Kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar