12 juni 2009

De tyska idioterna lever vidare

Deutschland, Deutschland über alles, über alles... Gäsp... Ohh, say can you see... Bild: Daylife

Många trodde att de tyska idioterna skulle dö ut i samband med att Lehmann närmat sig 40 årsstrecket, men icke då. Idioterna lever kvar, de kanske verkar vara i en mindre skala, men det kanske är som med fina viner eller äldre damer som åldras bakåt; de blir bättre med åren, det kanske tar ett par år till innan de är helt mogna, de nuvarande idioterna. Nuförtiden utmärker sig, förutom gamlingarna Ballack och Lehmann, en ny profil, en tysk som inte vill vara tysk.

Jermaine Jones skriver ett eget kapitel i tysk fotbollshistoria. Son till en amerikansk soldat stationerad i Tyskland och en tysk kvinna, uppfostrades han i Frankfurt och spelade i dess lokala lag Bonames samt Bad Vilbel och senare stadens storlag; Eintracht. Han avancerade i Eintrachts ungdomsled, fram till amatörlaget och senare även A-laget, och blev kvickt ordinarie och fruktansvärt uppskattad av fansen. Han flyttade dock till Leverkusen 2004 då hans kontrakt gått ut, men det blev knappt några matcher då han alltid var skadad och även petad. Flytten tillbaka till Eintracht låg nära, och när han återvände var han en renodlad, grovjobbande innermittfältare till skillnad från innan, då han växlade mellan inner-, yttermittfältare och anfallare. Han var fortfarande skadedrabbad, men när hans kontrakt med Eintracht gick ut 2007 valde han, för andra gången, att lämna klubben som Bosman då Schalke hörde av sig, trots att han hade lovat klubben och fansen att han skulle skriva på ett nytt kontrakt efter sitt svek när han flyttade till Leverkusen och som tack för att Eintracht alltid trott på honom. Så snabbt förstörde han återigen sitt extremt fina rykte bland Eintrachtfansen.

Nåväl, nu till poängen. Jones har alltid varit en idiot, på och utanför planen. Antalet gula och röda kort vågar jag inte ens tänka på, och han har öppet sagt att han "hoppas att det inte finns några homosexuella spelare i Bundesliga". Så sent som för några månader sedan sa han att "det spelar ingen jävla roll vad Schalkefansen tycker (om laget)". Detta tog rätt hårt på Schalkefansen, som redan i somras fick smaka på Jonesattityd när han öppet gick ut med hur mycket han ville flytta.

Han är nu också bland de första som ska utnyttja en ny FIFA-regel, som säger att man får byta landslag om man inte spelat någon viktig match med något annat landslag (han har bara spelat träningslandskamper för Tyskland), och det verkar som att han ska representera USA i VM nästa år. Vad som är lite lustigt med detta? Han spelade sin senaste landskamp med Tyskland bara för några månader sedan, men han känner fortfarande en kniv i ryggen från förbundskapten Löw, som tog bort honom som sista man från 24-mannatruppen som blev 23 i EM förra året.

Nu får vi bara hoppas att vi slipper töntar som Metzelder, Adler, Klose med flera i framtiden, och tar in lite fler Kuranyi, Jones och Boateng. Det kanske behövs lite mer internationellt i leden för att de tyska spelarna ska vakna till? Idioter på tränarsidan finns det som vanligt rätt många, så där behöver man inte vara orolig. Magath, Labbadia, kokain-Daum...

OBS! Idiot är ett positivt laddat ord i den här artikeln!

OBS 2! Brescia vs. Livorno i Serie A-kvalet. Heja Che Guevara eller heja Roberto Baggio?

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar