14 maj 2009

J&J berättar sin ståndpunkt kring presidentvalet

"Jag lovar, såhär mycket bättre ska vi bli!" Bild: Taladentro

Att Real Madrid alltid har varit en komisk klubb är det ingen tvekan om. Trots alla titlar genom åren har det aldrig räckt för fansen, och tränarna har förbrukats värre än smörpaketen hemma hos Kirstie Alley. Toppen på isterberget har dock alltid varit presidentvalet, och efter att Calderon avgick tidigare i år så är det nytt presidentval till sommaren. Unge Eduardo García är en av få kandidater, men han verkar mest vettig när man läser de spanska tidningarna. Även den nyss avgångna presidenten Calderon vill tillbaka, men det har varit för komiskt. Den tidigare spanska presidenten Ansar är också ett alternativ. Realfansen har dock bestämt sig; man ska ha tillbaka Florentino Perez, mannen som de hatade för några år sedan då han förde klubben i botten, men nu när man bara vunnit ligan ett par gånger de senaste åren är det kris i klubben och då tar man gärna till det som låter vackert.

Perez vill ha Zlatan, Xabi Alonso, Fernando Torres, Steven Gerrard, Kaka, David Silva, Frank Ribery och David Villa, samt Carlo Ancelotti/Manuel Pellegrini som tränare och Zidane som rådgivare. Vackra namn - men allting får en att tänka på ex. Makelele, stackars Del Bosque och ett lag i spillror. Realfansen pratar om "revansch", "Barcelona är underdogs till sommaren" och "Perez har lärt sig av sina misstag". Men tro mig, Perez har bara två saker i tankarna; pengar och pesetas. Om ett par år kanske Real har ett par extra titlar och några hundratusentals extra fans i Asien, men till vilket pris? Själen är sedan länge redan såld - men någonstans måste väl ändå Perez och fansen ha lite heder kvar i kroppen?

Perez valde en gång i tiden att inte ge tillräckligt hög lön för att värva Vieira ("Defensiva spelare ska inte ha så hög lön") när denna var världens bästa mittfältare, han skeppade iväg ikonen Hierro till arabvärlden och sparkade den enda tränaren som någonsin varit Real Madrid through and through. Strunta i Europavalet - rösta emot Perez!

Då vet ni J&Js ståndpunkt i denna frågan, och vi är inte beredda att flytta den ens en millimeter.

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar