10 maj 2009

Le bottenstrid Ligue 1

Alain Perrin har gått från ligaguld med Lyon till bottenstrid med St. Etienne. Bild: les-transferts.com

Ligue 1 handlar för de flesta om det blir Marseille eller Bordeaux som tar hem titeln (eftersom J&J gillar Le Guen och Landreau, och inte vill att PSG-fansen ska lida mer så hoppas vi på att Bordeaux tar titeln, såhär inom parantes), men i de nedersta regionerna av tabellen är det fruktansvärt jämnt. Le Havre är redan solklar jumbo, men sedan är det fyra lag som slåss om att inte ta de två återstående platserna. De som slåss om att ta sig upp till Ligue 1 är Lens, som känns väldigt klara, och sedan är Strasbourg, Metz, Tours, Boulogne-sur-Mer och Montpellier efter i den ordningen. De tre förstnämnda är troligen de som slåss om de sista två platserna. Vilka är det då som åker ned? JH reder ut allting.

Caen 34 poäng, -5 i målskillnad

Rennes - Caen 1
Caen - Sochaux X
Lyon - Caen 1
Caen - Bordeaux 2

Måste ta poäng i de två kommande matcherna, för de kan inte hämta något mot Lyon och Bordeaux. Har bara tagit elva poäng under 2009, men vann senast matchen, då mot Le Mans. Man har nog den svagaste truppen av de fyra lagen, men har bäst utgångsläge då de har en poäng mer än de tre andra plus mycket bättre målskillnad. Kocken Steve Savidan är ovärdelig längst upp på topp, och målvakten Vincent Planté kan nog räkna med att större klubbar ringer i sommar.

Sochaux 33 poäng, -12 i målskillnad

Sochaux - Monaco X
Caen - Sochaux X
Sochaux - Nantes X
Grenoble - Sochaux 2

Är ett rätt bra hemmalag, men har bara en bortavinst den här säsongen och då är det rätt bra att man har Monaco, som inte har något att spela för, samt den viktiga matchen mot Nantes just på hemmaplan. Erding och Sverkos är ett riktigt bra anfallspar, och man har ett par bra spelare i defensiven, men mycket mer är det inte.

Nantes 33 poäng, -18 i målskillnad

Lyon - Nantes 1
Nantes - Rennes 2
Sochaux - Nantes X
Nantes - Auxerre X

Är i en riktig formsvacka, även om man vann den senaste hemmamatchen. Har varit riktigt dåliga i år, och hela offensiven har burits fram av Da Rocha då Klasnic varit formdippad. Bara trista Grenoble och jumbon Le Havre har gjort färre mål. Svårt schema.

St. Etienne 33 poäng, -21 i målskillnad

Le Havre - St. Etienne X
St. Etienne - Toulouse 1
Auxerre - St. Etienne 1
St. Etienne - Valenciennes X

Matuidi och Machado, två unga och intressanta mittfältare, samt spelet på hemmaplan är det enda St. Etienne kan glädjas över den här säsongen. Precis som Sochaux har de blott en bortavinst den här säsongen, och måste nog bryta den trenden mot Le Havre. I övrigt ett troligen rätt lätt schema, då Auxerre och Valenciennes inte har något att spela för. Gomis är inte i närheten av landslagssnack just nu, trots att han leder den interna skytteligan med åtta mål så har han faktiskt varit petad några matcher.

JHs tippade sluttabell

16 Sochaux 39
17 St. Etienne 38
---
18 Caen 35
19 Nantes 35

/JH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar