07 augusti 2009

J&J listar

Alberto Aquilani, snyggare än samtliga engelska WAGs tillsammans.
Bild: Daylife.


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. Alberto Aquilani (Roma --> Liverpool, £20 miljoner)

Romare? Check. Romanista? Check. Avgjort ett klassiskt derby? Check. Totti in disguise? Inte riktigt. Det har alltid varit något som fattats hos Alberto Aquilani för att han ska kunna bli en Roma-bandiera (fanbärare) likt mittfältskollegan Daniele De Rossi. Nu vet vi alla vad det var. Han drog på sig Romafansens vrede en smula efter en kontraktsförhandling som varade i över två år. Två väldigt skadetyngda år då han inte kunda hjälpa laget på planen speciellt mycket. Nu bär alltså skutan av till England, PL och Liverpool, och frågan är om den skadebenägna taöangen som inte riktigt blommat ut än på riktigt har vad som krävs för att ersätta Xabi Alonso. Jag själv tror att han hade passat bättre i Gerrard-rollen, då han helt enkelt inte tidigare visat upp de egenskaper som krävs för att likt Alonso bjuda på 114 passningar i vissa matcher.

2. Marco Amelia (Palermo --> Genoa, byte med Rubinho)
Marco Amelia är en ständig talang inom den italienska fotbollen. Han har aldrig riktigt övertygat på tillräckligt hög nivå, och när Palermo nu bygger nytt med Walter Zenga väljer man att byta bort Amelia mot Rubinho. Det är dags för Amelias största test hittills, i ett Genoa som siktar högt och långt på alla fronter. Kommer han att hålla? Jag är tveksam. Och det började ju inte direkt på bästa sätt när Amelia direkt efter att han blivit klar för Genoa förklarade att han hellre gått till Napoli, vilket han var göra i början av årets SS. Men det hela som sänker den här dealen allra mest för Genoas del är ju att...(fortsättning på plats nummer fem!)

3. Pavel Pogrebnyak (Zenit --> Stuttgart, €4,8 miljoner)
Stuttgart gör en chansning när man ersättar Mario Gomez med Pogrebnyak. Ryssen var visserligen sinnessjukt bra innan skadan som höll honom borta från förra årets EM-slutspel, han gjorde mål på allting och jagades av halva fotbollseuropa. Sedan kom skadan som förstörde allting; Pavluchenko blev förstavalet i landslaget och Pogrebnyak hade tappat allt vad målkänsla och form hette när han var tillbaka. Sex mål på 21 matcher det här året i Zenit är långt ifrån godkänt - men han var billig. Ett anfall med Cacau och Pogrebnyak kan bli såväl succé som medelmåttligt.

4. Marko Arnautovic (Twente --> Inter, lån)
Mourinho sålde Zlatan och fick på kuppen in en nästan lika bra anfallare (Eto'o) samt en Zlatankopia (Arnautovic) nästan helt gratis. Arnautovic kanske inte är den största av målskyttar, men han är en mycket duktig fotbollsspelare och kommer göra nytta, om han stannar hela säsongen det vill säga. Lånet gäller bara till januari om han inte gjort fler än tio matcher fram tills dess, men bara en skada kan väl förhindra det? Och om han inte håller finns fortfarande Balotelli, Eto'o, Milito och Kerlon att tillgå. En win-win-situation för Inter, som nu äntligen har lite fler alternativ där uppe än Zlatans magi och Cruz's superinhopp.

5. Rubinho (Genoa --> Palermo, byte med Marco Amelia)
...Rubinho går till Palermo utan några pengar emellan! Eftersom båda klubbarna tidigare köpte målvakterna för nästan identiska transfersummor gjorde man helt enkelt så att man tog ett byte rakt av. Hur som helst, brassemålvakten Rubens Fernando Moedim har tagit hela serie A med storm när han tillsammans med sin gruvliga backlinje guidat Genoa till Europa League. Nu tar han sitt pick och pack ned till sydligare breddgrader, något som troligen kommer att passa som handen i handsken. Genoapubliken stöttar sitt lag i alla lägen, och även Palermofansen är kända för att ge sitt lag ett massivt stöd hemma på La Favorita. Och så, en liten detalj (kan tyckas), som gör den här övergången näst intill klockren: ni minns Zengas förra klubb Napoli, hur de lirade med trebackslinje. Enda andra klubben i serie A där målvakten behövde basa över tre backar? Rätt gissat; Genoa. Rubinho har alltså trebackslinjerutin från de senaste åren. En gruvlig värvning, helt enkelt.

6. Josico (Fenerbahce --> Las Palmas, gratis)
För fjärde gången under sommaren blir det en återvändare som knäpper listans sjätteplats, och den här veckan är det Las Palmas som lyckats få "hem" en av sina gamla stjärnor - för andra gången under sommaren. Josico har hunnit med att vara stjärna i Las Palmas, lagkapten i Villarreal under deras succéår och haft en sejour i Fenerbahce, för att nu varva ned och ta Las Palmas tillbaka till La Liga. Las Palmas kan väl inte misslyckas att ta sig upp med ett mittfält bestående av Guayre, Josico och Jorge - samma spelare som tillhörde klubben stjärnor under lagets förra sejour i högstaligan?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar