11 augusti 2009

Till alla som inte vet

"Big game bottler gone, Big Cup game-winning striker arrived, and a sack full of money to boot. Massimo Moratti pays Homage to Catalonia," says Rob Moline, who assures us that the arm sticking out of the Volvo is that of Zlatan Ibrahimovic. Bild: gissa.

Det blev visst folkstorm när Aftonbladet valde att slå upp en artikel om att "Zlatan hånas av engelsk tidning." Det var skämtbilder på Zlatan (och Eto'o), folk blev arga och anklagade engelsmän och deras media för att vara patetiska.

Men det är så här det ligger till. a) Att tidningen ger "£100 och en DVD-film till vinnaren för bästa Zlatan-bild" är inget speciellt - Guardian Online har ett uppslag som publiceras veckovis där folk får skicka in sina egenhändigt komponerade karikatyr- och skämtbilder som rör ett aktuellt ämne. Det var helt enkelt så att den här veckan var det Barcelonas köp av Zlatan som behandlades (nästa gång är det Darren Bent). b) Det hela är bara en kul grej. Och vem kan argumentera mot att Zlatan inte gjort ett enda mål efter gruppspelsfasen i CL? c) Guardian hånar inte Zlatan, för helvete. d) En anledning till att älska England är att de kan hitta på något kul om vad som helst. Att have a laugh är inte svenskars starka sida, men vi behöver i alla fall inte bli uppretade över ingenting. e) Kära Aftonbladet, skriv i alla fall hälften av ovanstående punkter istället för att sammanfatta det hela i en diffus antydning i sista raden (Tidigare har The Guardian anordnat en liknande tävling om Sven-Göran Eriksson. Då vann en fejkad filmaffisch med rubriken "Notts County for old Sven").

Got it?

/JJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar