28 augusti 2009

J&J listar

Brendan Rogers lyckades inte få med sig Tommy Smith till Reading, utan det blir ett sista försök i PL istället. Bild: Guardian

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt

3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart

Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. Joleon Lescott (Everton --> Man City, £23 miljoner)
Detta är en riktigt kass värvning av anledningar som inte har med själva fotbollsplanen att göra. Eller, inte så mycket i alla fall. Nej, det har varit rätt så störande att som fotbollssupporter setat och följt nyrika Manchester Citys fårskalleledning sitta och komma med bud efter bud på Lescott, trots att Moyes och Everton sagt att han inte är till salu. Lescott påverkas förstås av vad som skrivs, och han lockas av det ljusblå projektet. Sen kom 1-6 hemma mot Arsenal, och det fanns inte längre någon återvändo. Det är skamligt hur vissa klubbar agerar på transfermarknaden.

2. Stephen Warnock (Blackburn --> Aston Villa, £ 6,8 miljoner)
Visst är inte Nickey Shorey idag den Nickey Shorey som fick chansen i landslaget för några år sedan, men att tro att Warnock är så ofantligt mycket bättre känns aningen naivt. O'Neill fortsätter att satsa inhemskt, och visst är det positivt på många sätt, men då klubben inte har någon klockren ekonomi kommer det slå tillbaka på ett eller annat sätt när man fortsätter att värva på tok för dyrt. Warnock (£6,8 milj.), Delph (£7 milj.), Downing (£11 milj.), Davies (£8,7 milj.), Reo-Coker (£10 milj.) etc., spelare av samma kvalitet hade man kunnat få för en tredjedel av de pengarna om man kollat utomlands. Hur länge håller satsningen?

3. Tommy Smith (Watford --> Portsmouth, £1,8 miljoner)

CM01/02-legenden Tommy Smith lyckades äntligen få ut sin potential förra året när han smällde in 17 mål för sitt Watford, och därför får han nu sin tredje (och sista?) chans att spela Premier League-fotboll. Att han har utvecklats sen senast det begav sig är det inga tvivel om, men han lär knappast vara vikten på vågen som gör att Pompey stannar kvar i Premier League. En bättre spelare än Utaka är han dock helt klart, fast det är rätt många som är.

4. Robert Huth (Boro --> Stoke, £5 miljoner)

En av få tyskar som vågat sig utomlands de senaste åren, och han har gjort det på ett gott sätt. Fostrad i Union Berlin, vilket ger mängder med pluspoäng på bloggen, innan han drog till Chelsea där konkurrensen var för hård och sedemera till Boro där han var bra när han fick spela, vilket inte var speciellt ofta på grund av skador. Frågan är nu vad som händer med Shawcross, eller kan Pulis hitta ett sätt där samtliga av Huth, Shawcross och Faye får mycket speltid? Delikata problem, minst sagt.

5. Sylvain Distin (Portsmouth --> Everton, £5 miljoner)
Everton gör sig av med Joleon Lescott för £23 miljoner, och värvar Joleon Lescott för £5 miljoner. Typ. Distin och Lescott är spelare stöpta i samma form, och David Moyes visste precis vad han skulle hämta in den dagen då Citys trånande till slut betalade sig. Och det är Everton som gjort den bästa dealen i hela den här såpan.

6. Marcelo Zalayeta (Napoli --> Bologna, lån)
Zalayeta har under flera säsonger visat sin giftighet i Napoli. Men han är på nedåtgående, och är egentligen ingen spelare för den topp som Neapel-klubben siktar mot. Däremot kommer han att utgöra ett perfekt komplement till Marco Di Vaio i Bologna. Båda två är väldigt målfarliga, och där den ena brister i egenskaper så tar den andra vid. Det här är en sån värvning som gör att Bologna plötsligt gick från rätt nederlagstippat till att kunna segla mot en placering på den övre undre halvan.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Dmytro Chygrynskiy (Shakhtar Donetsk --> Barcelona, €25 miljoner)
En ukrainare? I Barcelona? För en kvarts miljard? Som inte får delta i CL? Den som lever får se vad det blir av detta.


¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

2 kommentarer:

  1. Keep up the blogging, jag läser med intresse. Tippa UEFA-cupgrupperna!

    SvaraRadera
  2. Whatever Lerkot says, prio nummer 1 nu!

    // JH

    SvaraRadera