07 augusti 2009

Två ord: skan dal

Fratelli d'Italia, l'Italia s'è desta. Bild: njbrigade.

Canal Plus har under många år nu bjudit oss italienälskare på calcio med kunniga och exalterande kommentatorer varje helg.
Inte den här säsongen.

Rättighetsavtalet för x antal lags hemmamatcher (Kanal 9 har ju sin beskärda del rättigheter) löpte ut inför den här säsongen, och nu när Zlatan försvunnit till La Liga fanns det väl helt enkelt ingen anledning till att fortsätta. Intresset minskar, stålarna minskar. Men ni ska veta att den rena passionen fortfarande brinner ohejdbart inom många, många nordbor.

Vad tänkte Canal Plus på när de berövade oss: Baris återkomst till serie A, Milito-Eto'o-Balotelli, Nya Milan, och Javier Pastore i Palermo. Bara för att nämna la crème de la crème, förstås.

Nu återstår det bara att se vilken annan kanal som förbarmar sig över världens vackraste liga. Det ryktas om att Kanal 5 kommer att köpa upp i alla fall rättigheterna till några lags matcher (Kanal 9 som förra säsongen hade en match per helg är ju Femmans systerkanal, så att de går in känns inte helt omotiverat). Femman vore ett bra alternativ, eftersom det är lätt att få in. Tar man bara sina sändningar på allvar så är jag nöjd.
Men egentligen är jag nöjd så länge som någon svensk kanal bjuder oss på calcio varje helg.

/JJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar