31 augusti 2009

Sista timmarna - vad sker?

Kvällens bomb; Lincoln är tillbaka i den tyska fotbollen!

Om bara några timmar stänger transferfönstret för de flesta klubbar, utom de engelska som har öppet till och med 18.00 imorgon bitti. Det blir, som brukligt, många sista-minutenvärvningar då man dels kan göra fynd, dels täppa igen hål i truppen som man varit för lat/snål att fixa tidigare och dels bara slentrianhandla för att täppa igen truten på fansen. Vi bjuder på liverapportering, men först en titt på vad som har hänt....

11.36 Lafita blev då äntligen klar för Zaragoza igen. Trots att laget hade en köpklausul på spelaren väntade man alltså tills elfte timmen för att värva tillbaka honom. Smart där.

Mallorca lånar tillbaka Borja Valero, som var rätt usel i WBA. Även två andra mittfältare anländer; Julio Alvarez från Almeria och Paulo Pezzolano från Uruguay. Laget hade knappt en handfull mittfältare innan, så det är positiva värvningar, om inte annat för bredden.

Konkurrensen i Inters anfall var för hård - nya klubbadress för Kerlon blir Ajax, fast dock bara på lån.

Xerezs trupp håller inte för fem öre i La Liga, och lånar därför in en mittfältsduo som blivit bortschasade från sina klubbar; Sidi Keita (Lens) och Fabián Ariel Orellana (Udinese). Orellana lär ta en kant medan Keita är en dynamisk tvåvägsspelare. Det kommer ändå inte räcka till förnyat La Ligakontrakt.

Bartholomew Ogbeche var rätt okey för Valladolid under fjolåret, men han skeppas nu iväg till Cadiz. På lån såklart, precis som många andra övergångar i sista minuten den här sommaren.

Midtjylland fick bästa tänkbara återvändare när Martin Albrechtsen, som för ett par år sedan var en av Championships bästa försvarare, lämnar England efter fem år i landet. När han anlände kostade han hela €3,75 miljoner, nu gick han gratis.

01.03 Sebastian Taborda var en underlig värvning av Deportivo redan från första början, nu får han lämna klubben gratis efter fyra floppår. Ingen ny klubbadress ännu.

Sevilla har lånat ut den eviga talangen Tom de Mul till Tenerife. Det återstår att se om han någon gång kan ta gå framåt i utvecklingen, ty han har varit ungefär lika bra och talangfull sedan dagen han kom fram i Ajax.

Carlos Grossmüller är nu helt klart för Danubio på permanent basis. Och ja, trots att han är från Uruguay har han ett tyskt efternamn ty hans förfäder kommer därifrån.

Frankfurt har gjort en mycket överraskande värvning; den forne Schalkeprofilen Lincoln. Hans kontrakt med Galatasaray sas upp i somras, och det är en riktigt duktig mittfältare Frankfurt får till sitt förfogande. Visst har man redan tillgång till Alexander Meier och Selim Teber som spelar på ungefär samma positioner, men man ska nog hitta på något så att alla tre får plats i startelvan. En 4-5-1 månne?

Om inte något oväntat händer var det här allt för ikväll. Uppdateringar kan dock komma imorgon, så håll ögonen öppna!

23.44 Salva Ballesta still going strong. Han skrev nyligen på för sin sjunde klubb under 2000-talet; Albacete. FascistSalva har hunnit bli 34 år och kanske är det hans sista säsong i toppfotbollen.

Stoke har gjort allting för att värva spelare av någorlunda kvalitet den här sommaren, och till slut fick man titta utanför Europa för att hitta någon intressant. Diego Arismendi är en 21-årig uruguayansk landslagsmittfältare som blev vald till den inhemska ligans bästa spelare under året, och kostar faktiskt rätt mycket pengar att lösa, som mest €5,5 miljoner ifall alla klausuler inträffar.

PAO har hittat Mikael Nilssons ersättare till högerbacken; unge Stergios Marinos. Nu lär Bjärsmyr få än mindre speltid.

Hassan Yebda gjorde succé i Benfica ifjol, men har i år fått se sig petad av nyförvärven Javi Garcia och Ramires. Nu klubbadress blir Portsmouth, som värvar varenda spelare som är tillgänglig för ett lågt pris. Truppen och klubben stinker Championshipklass lång väg.

Vagner Love var på väg till någon av de största europeiska ligorna, men det rätta erbjudandet kom aldrig och nu lånas han ut till Palmeiras för att ha större chans att komma med i VM-truppen.

22.30 Eidur Gudjohnsen går till Monaco, vilket är trist då han fortfarande håller rätt hög Premier League-klass. Synd att inte West Ham hade råd att lösa honom.

Villarreal fortsätter att värva talanger till reservlaget, som lirar i Segunda Division. Mateo Musacchio är en ungdomslandslagsmittback från Argentina och River Plate, och går allt vägen bildar han ett hyperintressant mittbackslås med unge Kiko.

Freddy Adu var på väg till Danmark, men har gjort en helomvändning och går till Beleneses istället. Lån, såklart.

22.06 Jerome Rothen kan gå till Schalke, ett lag som verkligen är i extrembehov av mittfältare då man bara har sexton spelare i truppen som agerat mittfältare under säsongsinledningen... Carlos Grossmüller verkar dock återvända till Danubio (Uruguay) på lån, en spelare som är fruktansvärt snabb med boll, men urtokigt långsam utan. Läkarna förstår ingenting.

Hoffenheim har gjort klart med finske talangen Jukka Raitala på lån, med köpoption, ett halvår.

Julian De Guzman kanske äntligen har funnit en ny klubbadress, Hannover är intresserade. Frågan är då varför han lämnade Deportivo för Hannover. Hannover?!

Cesar byter troligen den arabiska halvön mot Hertha. Ytterligare en randombrasse i den tyska huvudstaden. Han kan få sällskap av Adrian Ramos som är... brasse.

Habib Bellaïd återvänder till Strasbourg efter en sådär tid i Eintracht Frankfurt.

Sören Larsen har gått till... Duisburg! Trippelvärvningar under en derbydag, imponerande!

Mathieu Coutadeur är en av de mest lovande mittfältarna utanför de största europeiska ligorna. Han byter nu Le Mans mot Monaco, som väljer att släppa en annan yngling, Djamel Bakar till Nancy.

Lillebror Mehmet gick till AlbinoLeffe, nu tar Perparim Hetemaj klivet till Twente. Det kan sluta hursomhelst. I utbyte får AEK Youssouf Hersi.

Aarón Níguez avbryter sin lånesejour i Rangers och drar istället till Celta Vigo. En stor talang, men vad fan gjorde han i Skottland?!

Mannen med namnet, Mariusz Kukielka, drar från laget med namnet, Cottbus, till Skoda Xanthi. Han är gammal, men fortfarande en god spelare.

Fabio Rochemback vet hur man skjuter, men inte så mycket mer. Hem till hemlandet Brasilien, Gremio närmare bestämt. Skulle dock inte bli förvånad om han dyker upp i Europa igen inom ett år.

21.28 Ärkesopan Corrado Colombo får av någon underlig anledning alltid en ny klubbadress är varje sommar, hans agent borde få ett pris av något slag. Hellas Verona har värvat honom från Bari, och nu har man tre kultanfallare i truppen; Andy Selva från San Marino, nämnda Colombo och 38-åriga Marco Ferrante.

Lyon har som vanligt problem att låta talangerna få rejält med speltid i A-laget. Förra säsongen gick Loic Remy till Nice, nu tar Anthony Mounier samma steg. VM-truppen nästa?

Andre Ayew jagades i vintras av Arsenal, men nu lånas Marseilletalangen ut till AC Arles i Ligue 2 istället. Livet kan vända snabbt ibland...

Racing har lånat in duon Xisco och Henrique. De kan nog göra en del nytta.

Groningen har äntligen hittat en ordentlig Bergersättare i form av dansken Morten Nordstrand, som kommer från Groningen. En storväxt skyttekung som är en potentiell skytteligavinnare redan i år.

Vad tänker Sampdoria med när de lånar ut Sammarco till Udinese och idag Daniele Dessena till Cagliari? Man har nu bara tre innermittfältare i truppen; Palombo, Tissone och unge Poli. Man lånade även ut talangfulle Bruno Fornaroli till Recreativo idag, men han ersattes rätt snabbt med Nicola Pozzi (Empoli).

Benjamin Gavanon gjorde succé för Nancy i Europacuperna för några år sedan, men har nu fallit tillbaka rätt rejält. Lån till Sochaux, där han ska servera fina mackor till Charlie Davies.

Ivan Pelizzoli har avslutat sitt Rysslandsäventyr för att gå till... AlbinoLeffe! Fruktansvärt cool övergång. Caner Erkin har också lämnat Ryssland för att återvända till sitt hemland, nämligen Turkiet och Galatasaray. Intressant yngling, men var ska han få plats på mittfältet?

Valencias gamla urtrupp med spelare som Baraja och Albelda i spetsen förminskades ytterligare idag då Angulo gick till Sporting Lissabon för noll kronor.

Kakas lillebror Digao följde förvånande nog inte med till Spanien, utan försöker sig på en egen karriär i Lecce, som i sin tur släpper en annan mittback i form av Diamoutene till Bari på lån. Han gjorde ett rätt okey jobb i Roma ifjol, och kommer göra mycket nytta i ett defensivt svagt Bari.

Liverpools Charles Itandje var för några år sedan en av Ligue 1s mest eftertraktade målvakter och landslagsman för Frankrike. Nu blir han utlånad till Kavala, nykomling i den grekiska ligan...

Precis som jag skrev igår har Wolves lånat in Stefan Maierhofer, en lång anfallare som dock troligen inte håller PL-klass. Ytterligare en underlig värvning.

Duisburg har hämtat in Äbin Ben-Hatira, tysk u-21 landslagsman i EM i år, och den gamla supertalangen David Gigliotti från St. Etienne. HSV lånar, förutom Ben-Hatira, även ut Eric Maxim Choupo-Moting (woho!) till Nurnberg. Duisburg spelar förövrigt just nu ett derby mot Fortuna Düsseldorf, 1-0 i halvtid till Duisburg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar