14 augusti 2009

J&J listar


Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra

5) Mycket imponerande

6) Sanslöst underbart


Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. X
Det var ingen katastrofalt urusel värvning den här veckan, så förstaplatsen lämnas tom!

2. Lee Cattermole (Wigan --> Sunderland, £6.2 miljoner)
Nja. Var detta verkligen vad Sunderland behövde? Nog för att Steve Bruce lyckades exemplariskt med att bygga ett försvarsstarkt Wigan, men vem ska stå för kreativiteten? I dagsläget är Malbranque den enda i Sunderland som kan skapa någo på egen hand. Och nog för att Sunderland i och med köpet av Cattermole blev lite svårare att vinna mot, men som sagt: hur ska målen komma till, med två fotbollsdödare på mittplan och en tredje på vänsterkanten (Richardson drog på sig 11 gula förra säsongen)? Hoppet får stå till att mannen med BMI:et, Andy Reid, kan göra inspirerande inhop här och där. Steve Bruce kunde helt enkelt hittat en bättre lösning.

3. Klaaaas-Jaaaan Huntelaaaar (Real Madrid --> Milan, €15 miljoner)
Mjo. Detta kan vara vad Milan behöver. Att det dessutom är dett bevis för vilken urusel fotbollsklubb Real Madrid är är ett extra plus i kanten för den här övergången. För det var ju så att det kungliga Madrid i vintras köpte Huntelaar för €20 miljoner från Ajax. Att han inte var tillräckligt glamorös för Real visste väl egentligen hela fotbollsvärlden, och det spelar ingen roll att han gjorde nästan ett mål varannan match i snitt, utan han såldes vidare 6 månader senare utan pardon. I Milan kommer Hunter till en fotbollsklubb som i alla fall är lite närmare verkligheten än Real. Och visst, Superpippo börjar seriöst bli gammal nu, och Huntelaar kan kanske vara vad Milan behöver inne i boxen. Stora frågetecken för deltagandet utanför straffområdet, dock. Har Milan råd med en stel holländare på topp?

4. Luis Garcia (Atletico Madrid --> Racing Santander, okänd summa, troligtvis mycket liten)
Luis García, he drinks sangría, he came from Barca to bring us joy! He's four foot seven, he's football heaven, so please don't take our Luis away! Det blev tillslut Atletico Madrid som tog Luis Garcia från Liverpoolfansen, och precis som med Reyes lyckades man förstöra en av Premier Leagues mest intressanta offensiva mittfältare. På ålderns höst, 31 bast har den gode Luis hunnit bli, får han nu en ny chans i Racing Santander, och publiken på El Sardinero kommer att få njuta av Garcías teknik, rörelse, skott, rutin och oväntat bra huvudspel. Bra köp!

5. Mohamed Diamé (Rayo --> Wigan, £2 miljoner)
J&J gav, när den här listan huserade på SvenskaFans, dåvarande icke-kändisar som ex. Acquafresca höga placeringar då vi såg något i dom som även den köpande klubben gjorde. Den här gången är Mohamed Diamé, en av miljontals franska innermittfältare med afrikanskt påbrå, som lyfts från skuggan in i rampljuset. Wigans tränare Martinez vet att han får tillgång till en spelare med potential att säljas dyrt till någon större klubb om något år eller två. Får Martinez bara ihop defensiven kommer Wigan bli årets kometgäng i Premier League. Tänk er bara ett innermittfält med Diamé och Jordi Gomez, flankerade av N'Zomnia... Eller N'Zogbia och De Ridder. Vacker offensivlusta så det räcker och blir över.

Diamé är en mittfältare med pondus, starkt huvudspel, krossbollar i närheten av Alonsokvalite och i övrigt fint passningsspel. Varför agerade inte Wenger?

6. Cristiano Zanetti (Juventus --> Fiorentina, €2 miljoner)
Den här veckan må det ha varit i brist på konkurrens, men återigen är det en återvändare som blir sexa på listan. Jag vet inte hur många "återigen en återvändare" jag har skrivit på sjätteplatsen den senaste tiden, men det är snart så att fingrarna inte räcker till när man försöker räkna dom. Fiorentina får inte bara ett Florensbarn för €2 miljoner, utan även en geniunt duktig fotbollsspelare som kanske må vara lite för trög för det tempostarkare spel ute i Europa, men som kommer vara oerhört nyttig i det inhemska spelet.

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Stephen Hunt (Reading --> Hull, £3.5 miljoner)
Hull bättrar på mittfältet med den gamle målvaktsdödaren och irländska pub-sångaren Stephen Hunt. Alltid en attraktion på fotbollsplanen.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar