21 augusti 2009

J&J listar

En rolig bild på Jonathan Greening. Bild: Daily Mail.

Det här är bloggens författares alldeles egna lista. Här listar vi aktuella händelser och heta ämnen, eftersom vi är så förbannat fotbollstokiga och vet att även Du är det. Så här är det upplagt: fredagar 19:00 kommer en ny lista, varje vecka. Listningen är som sådan att vi börjar med det som är riktigt dåligt och jobbar oss neråt/uppåt mot något fantastiskt.

Under sommaren kommer vi att köra transferspecial, och kanske att vi fortsätter med helt enkelt vanliga heta ämnen när fönstret väl stängt. Men nu, det som gäller är officiellt klara övergångar och inga fåniga rykten.

Alltså, det här gäller för de olika placeringarna:

1) Skandal
2) Dåligt
3) Helt OK
4) Bra
5) Mycket imponerande
6) Sanslöst underbart

Lite udda, men så här gör vi det. Bäste läsare, mycket nöje/vrede!

¤ ¤ ¤

1. X
Det var ingen katastrofalt urusel värvning den här veckan, så förstaplatsen lämnas tom!

2. Boubacar Sanogo (Werder Bremen --> St. Etienne, €4-5 miljoner)
St. Etienne post Bafetimbe Gomis. Man har inte gått något vidare i ligan, men en ny ung anfallstalang har tagit för sig. Emmanuel Rivière fick chansen lite då och då redan förra säsongen, men nu när Gomis är borta har Rivière fått chansen i båda ligamatcherna från start, och han har också gjort ASSEs enda mål så här långt. Och ja, hur bygger man bäst vidare på detta än genom att värva in en ny anfallare? Boubacar Sanogo är betydligt mer rutinerad, och kan säkert bidra med en del mål, och de dagar ASSE ställer upp med två anfallare så kommer det inte att skada så mycket, men vi på J&J tycker att det hade varit väldigt intressant att få följa Rivières utveckling under säsongen. Och av vad som visats hittills så finns det inget som säger att Sanogo definitivt kommer att göra ett bättre jobb än Frankrikes nästa anfallsstjärna.

3. Michel Salgado (Real Madrid --> Blackburn, gratis)
Sam Allardyce har tidigare i sin tränarkarriär lyckats väcka liv i det mesta som någon gång haft klass i sig, till exempel Djorkaeff, Anelka och Jay Jay Okocha, och nu ger han Salgado ett försök att skaffa sig ett lag som innehåller lite mer kvalitet än det Jacobsen, Andrews och Olsson bidrar med. Salgado ville inte heller möta Real Madrid i sin nya klubb, vilket ger ett litet plus i kanten i dagens toppfotboll där klubbkänslan styrs av pengar. Men, det var det där med men, håller han verkligen klassen och har han tempot att spela i Premier League? Vi minns ju att han knappast klarade av närkamperna mot en då 16-årig Wilshere i fjol...

4. Sergio Almiron (Juventus --> Bari, lån)
För ett år sedan satt J&J och var exalterade över Sergio Almiron i Fiorentina. Och av all den potential som fanns så blev det absolut ingenting. Almiron hamnade på utanför startelvan allt som oftast och nu väljer Juve att låna ut honom till nykomlingen Bari. Och visst var det i en rejäl underdog som Almiron senast tog fotbollsitalien med storm, nämligen i Empoli för några år sedan. Bari är i behov av spelare, och en rutinerad spelfördelare så som Almiron kommer att vara guld värt.

5. Claudio Pizarro (Chelsea --> Werder Bremen, €2 miljoner)
Werder Bremen gjorde ett floppår i ligan ifjol, och det hade inte gått bättre med en anfallsuppsättning bestående av Rosenberg, Almeida, Hunt och nye Moreno den kommande säsongen, särskilt inte nu när Diego försvunnit. För €2 miljoner brukar man annars få ungefär en bänknötare i Hannover, men Bremen inhämtade en av de bästa anfallarna en Bundesligaklubb kan få. Pizarro kommer glänsa i år igen, frågan är om resten av Bremen kommer göra det?

6. Jonathan Greening (WBA --> Fulham, lån)
Rutinerad och nätt engelsk innermittfältare? Check. Fin teknik och gruvligt passningsspel? Check. Farlig högerfot vid fasta situationer? Check. Greening är den senaste i raden av spelskickliga mittfältare som Roy Hodgson handplockar till kanske Världens smartaste lagbygge. Greening lär passa perfekt i en trupp som på ett nästan osynligt sätt stärkts till att väl klara av både Europa- och ligaspel. När ska Roy adlas?

¤ ¤ ¤

Också värda att nämna:

Franco Semioli (Fiorentina --> Sampdoria, €4,5 miljoner)
Likt Almiron har Semioli inte haft en övertygande period i Viola. I Del Neris nya 4-4-2-Samp kan det mycket väl bli dundersuccé för den skickliga yttern.

¤ ¤ ¤

Det var allt för den här gången, och förhoppningsvis ses vi nästa vecka. Samma tid, samma plats. Nu, tveka inte att kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar